Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden

karta knapp bakgrund

Södra Promenaden 32, Norrköping

Öppet måndag från 08:00

Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild över hur din kropp mår, så erbjuder vi på Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden dig en omfattande hälsokontroll. Välkommen att boka Hälsokontroll Stor!

Det här ingår i Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor är en omfattande kontroll som kan undersöka 10 st områden i din kropp som alla påverkar ditt mående och kan visa på om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. De områden som undersöks är följande: 

 1. Blodstatus - testar om du lider av eventuell blodbrist. Det kan även ge en indikation på ditt immunförsvars funktion.
 2. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar och ger en indikation på immunförsvarets funktion.
 3. Prostata/testosteron - denna analys görs endast på män och mäter testosteron och PSA-nivån i blodet. På så sätt kan man upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - undersöker sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och en rubbning i sköldkörteln kan ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på några mineraler eller vitaminer.
 6. Hjärta/kärl - kontrollerar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns risk att du kommer att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - testar om du har förhöjda SR- och CRP-värden, vilket kan vara ett tecken på att du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Om dina njurar inte fungerar som de ska kan du få besvär som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar leverfunktionen. Levern är ett av kroppens största inre organ och har som uppgift att bland annat filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - mäter din blodsockernivå, så att du i tid kan se om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av vår legitimerade specialistläkare kommenterar din allmänna hälsokontroll

När du lämnat dina blodprov på Södra Promenaden 32 analyseras de och kommenteras sedan av en legitimerad specialistläkare. Den fullständiga analysen tar cirka 5-7 dagar. I din digitala journal kan du sedan hitta provsvaren, och ta del av läkarens kommentar. Kommentaren ger dig en bättre förståelse för vad dina provsvar betyder och vad du själv kan göra för att förbättra dina värden.

Praktisk information när du ska lämna prover för Hälsokontroll Stor

Innan du ska lämna dina blodprover hos Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden på Södra Promenaden 32 så är det bra att tänka på följande:

 • du måste uppvisa giltig legitimation på provtagningsenheten.
 • försök att lämna provet innan kl 10:00.
 • undvik träning precis innan du ska lämna provet.
 • ät inte något 10-12 timmar innan provtagningen. Att dricka vatten, svart kaffe eller te utan tillsatser av mjölk eller socker funkar.

Att tänka på dagen innan:

 • undvik fet mat och alkohol.
 • ta inte järnmedicin.
 • ta inte Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln timmarna innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat (alltså antiinflammatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol).
 • har eller nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden och få en bra bild över din hälsa!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden! 

Få en inblick i hur du mår på insidan genom en skräddarsydd hälsokontroll hos Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden. Vi är en digital hälsotjänst som kan hjälpa dig som vill veta mer om din hälsa. Med våra hälsokontroller får du snabbt en indikation på dina värden och får insikt om det är något i din livsstil du borde förändra. 

Det är smidigt att göra din hälsokontroll online. Det enda du behöver göra att lämna ett blodprov på vårt provtagningsställe på Södra Promenaden 32 i Norrköping. Du kan boka enkelt på nätet och dina provsvar hamnar sedan i en digital journal tillsammans med kommentarer från en legitimerad läkare om vad resultaten i praktiken betyder för dig.

Vårt utbud av hälsokontroller 

Vi på Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Vilka fördelar finns med hälsokontroll hos Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden? 

Du kan ha avvikande värden utan att vara medveten om det. Genom en hälsokontroll där du lämnar blodprov får du en indikation på hur dina värden ser ut och ifall du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, till exempel diabetes. Upptäcks sådana indikationer tidigt så kan du få behandling i ett tidigare skede och därmed motverka framtida hälsoproblem. Naturligtvis är den bästa kombinationen att du kombinerar resultaten från din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor. Då skapar du bra förutsättningar för ett långt och friskt liv!

Hur du gör en hälsokontroll hos oss på Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden

 1. Först väljer du vilken hälsokontroll du vill boka online genom att logga in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator.
 2. Beställer du på en vardag får du vanligtvis en remiss för provtagning samma dag och remissen är giltig i 5 månader.
 3. Du besöker ett av våra provtagningsställen för lämna ditt blodprov. Vi samarbetar med flera aktörer över hela Sverige. Just Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden hittar du på Södra Promenaden 32 och vi samarbetar med Cordinator Medical Service Norrköping, SYNLAB Partner.
 4. Redan 1-2 dagar efter provtagningstillfället får du dina provsvar. Ibland kan det dröja något längre. Då får du både mejl och sms från oss.
 5. Dina provsvar och din hälsodata samlas i din digitala journal, tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. för att få tillgång till din digitala journal måste du logga in med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Det är bara du som kan se informationen.

Ta reda på hur din hälsa är redan idag med en hälsokontroll från Svensk Provtagning Norrköping Södra Promenaden!

Informationen uppdaterades 11:48 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Onsdag:08:00 - 12:00
Loading map

Relaterade kategorier