Svensk Provtagning Täby Centrum

karta knapp bakgrund

Esplanaden 11, Täby

Öppet måndag från 07:45

Svensk Provtagning Täby Centrum

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Vill du veta om du har några tecken på prostatacancer? Då kan du beställa ett prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Täby Centrum, där vi mäter ditt PSA-värde. 

Prostatans uppgift 

Prostatan är en liten körtel hos män som sitter nedanför urinblåsan, runt urinröret. Prostatan fyller en viktig funktion för reproduktionen, eftersom den producerar den vätska som transporterar spermier vid en utlösning. 

Varför är det bra att kolla upp PSA-värdet? 

PSA står för prostataspecifikt antigen och ditt PSA-värde kan mätas genom ett blodprov. Vid prostatacancer ökar ofta mängden PSA i blodet, så ett högt PSA-värde kan vara ett tecken på cancer. Genom att testa sig kan man upptäcka sjukdomen tidigt och också sätta in behandling.

Det är snabbt och enkelt att göra ett prostatatest hos  Svensk Provtagning Täby Centrum. Så fort du har fått din remiss kan du gå och lämna dina prover på Esplanaden 11, och inom några dagar får du dina svar, tillsammans med en kommentar från en legitimerad specialistläkare. 

Innan du testar ditt PSA-värde

Det är viktigt att veta att det finns både fördelar och nackdelar med att göra ett prostatatest, och vi rekommenderar alla att läsa igenom Socialstyrelsens rekommendationer innan du beställer ditt test. Det kan vara lämpligt att testa sig regelbundet om något av följande stämmer in på dig:

 • Du har upplevt förändringar av prostatan
 • Du har nära släktingar som har haft prostatacancer
 • Du känner oro för din prostata

Boka ditt prostatatest hos oss på  Svensk Provtagning Täby Centrum!

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning hos Svensk Provtagning Täby Centrum!

Svensk Provtagning Täby Centrum driver en digital hälsotjänst där du boka skräddarsydda hälsokontroller. Det är ett snabbt och bra sätt att snabbt kunna få en indikation på hur dina värden ser ut och om det finns några livsstilsförändringar du borde göra.

Våra digitala hälsokontroller är ett smidigt alternativ. Det enda du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Esplanaden 11 i Täby, allt annat sköts online. Det innebär att du både bokar provtagning och får svar på dina blodprover via nätet. All din hälsodata samlas tillsammans med provsvaren i din digitala journal, komplett med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. 

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss 

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Därför ska du boka en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Täby Centrum

Genom blodprov kan man tidigt se tecken på avvikande värden som kan göra att du ligger i riskzonen för sjukdomar som hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. När sådana indikatorer upptäcks i ett tidigt stadium finns det större möjligheter till behandling som i sin tur gör att du kan undvika problem med hälsan senare i livet. För dig som vill få ett långt och friskt liv är hälsokontroller kombinerat med bra kost och hälsosamma vanor ett bra sätt att kunna må bra riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till? 

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Täby Centrum ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Täby Centrum finns på Esplanaden 11 och drivs av Täby Centrum Doktorn, SYNLAB.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Täby Centrum i dag!

Informationen uppdaterades 11:52 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:45 - 16:00
Fredag:07:45 - 15:00
Loading map

Relaterade kategorier