Svensk Provtagning Vallentuna

karta knapp bakgrund

Åby gata 6, Vallentuna

Öppet i morgon från 07:30

Svensk Provtagning Vallentuna

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Vill du veta om du har några tecken på prostatacancer? Då kan du beställa ett prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Vallentuna där vi mäter ditt PSA-värde. 

Prostatan är viktig för reproduktionen

Prostatan är en liten körtel hos män som sitter nedanför urinblåsan, runt urinröret. Prostatan fyller en viktig funktion för reproduktionen, eftersom den producerar den vätska som transporterar spermier vid en utlösning. 

Varför är det bra att kolla upp PSA-värdet?

PSA står för prostataspecifikt antigen och ditt PSA-värde kan mätas genom ett blodprov. Vid prostatacancer ökar ofta mängden PSA i blodet, så ett högt PSA-värde kan vara ett tecken på cancer. Genom att testa sig kan man upptäcka sjukdomen tidigt och också sätta in behandling.

Det är snabbt och enkelt att göra ett prostatatest hos Svensk Provtagning Vallentuna. Så fort du har fått din remiss kan du gå och lämna dina prover på Åby gata 6, och inom några dagar får du dina svar, tillsammans med en kommentar från en legitimerad specialistläkare. 

Innan du testar ditt PSA-värde

Det är viktigt att veta att det finns både fördelar och nackdelar med att göra ett prostatatest, och vi rekommenderar alla att läsa igenom Socialstyrelsens rekommendationer innan du beställer ditt test. Det kan vara lämpligt att testa sig regelbundet om något av följande stämmer in på dig:

 • Du har upplevt förändringar av prostatan
 • Du har nära släktingar som har haft prostatacancer
 • Du känner oro för din prostata

Boka ditt prostatatest hos oss på Svensk Provtagning Vallentuna!

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Vallentuna!

Svensk Provtagning Vallentuna är en digital hälsotjänst. Hos oss kan du boka skräddarsydda hälsokontroller för att snabbt och enkelt få en indikation på dina värden och se om det är något i din livsstil du borde förändra. 

Att göra sin hälsokontroll online är ett bra och smidigt alternativ. Allt du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Åby gata 6 i Vallentuna. Bokningen gör du på nätet och dina provsvar och all hälsodata samlas i en digital journal tillsammans med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. 

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss 

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Varför ska jag göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Vallentuna?

Många har avvikande värden utan att vara medvetna om det. Ett blodprov är ett enkelt och smidigt sätt att få en indikation på hur dina värden ser ut och om du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, exempelvis hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Tidig upptäckt av dessa indikatorer gör att du kan få behandling i ett tidigt skede och motverka framtida hälsoproblem. Om du kombinerar din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor har du bra förutsättningar för att må riktigt bra, riktigt länge!

Så här går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till 

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Vallentuna ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Vallentuna finns på Åby gata 6 och drivs av Laboratoriet Vallentuna, Karolinska Universitetslaboratoriet.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Boka din hälsoundersökning hos oss på Svensk Provtagning Vallentuna redan idag!

Informationen uppdaterades 13:37 - 5 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:07:30 - 16:00
Fredag:07:30 - 14:00
Loading map

Relaterade kategorier