Svensk Provtagning Edsberg

karta knapp bakgrund

Edsbergs torg 1, Sollentuna

Öppet måndag från 08:00

Svensk Provtagning Edsberg

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild över hur din kropp mår, så erbjuder vi på Svensk Provtagning Edsberg dig en omfattande hälsokontroll. Välkommen att boka Hälsokontroll Stor!

Det här ingår i Hälsokontroll Stor

Hälsokontroll Stor är en omfattande kontroll som kan undersöka 10 st områden i din kropp som alla påverkar ditt mående och kan visa på om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. De områden som undersöks är följande: 

 1. Blodstatus - testar om du lider av eventuell blodbrist. Det kan även ge en indikation på ditt immunförsvars funktion.
 2. B-celler - analyserar dina vita blodkroppar och ger en indikation på immunförsvarets funktion.
 3. Prostata/testosteron - denna analys görs endast på män och mäter testosteron och PSA-nivån i blodet. På så sätt kan man upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - undersöker sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och en rubbning i sköldkörteln kan ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - visar på om du har brist på några mineraler eller vitaminer.
 6. Hjärta/kärl - kontrollerar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns risk att du kommer att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - testar om du har förhöjda SR- och CRP-värden, vilket kan vara ett tecken på att du har en tillfällig inflammation eller infektion i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Om dina njurar inte fungerar som de ska kan du få besvär som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar leverfunktionen. Levern är ett av kroppens största inre organ och har som uppgift att bland annat filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - mäter din blodsockernivå, så att du i tid kan se om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av vår legitimerade specialistläkare kommenterar din allmänna hälsokontroll

När du lämnat dina blodprov på Edsbergs torg 1 analyseras de och kommenteras sedan av en legitimerad specialistläkare. Den fullständiga analysen tar cirka 5-7 dagar. I din digitala journal kan du sedan hitta provsvaren, och ta del av läkarens kommentar. Kommentaren ger dig en bättre förståelse för vad dina provsvar betyder och vad du själv kan göra för att förbättra dina värden.

Att tänka på innan man lämnar prov för Hälsokontroll Stor 

Glöm inte att ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Edsbergs torg 1. Vi ser helst att du tar provet innan klockan 10:00. Undvik dessutom att träna innan provtagningen, eftersom det kan påverka analysen. Ha även detta i åtanke:

 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk, går bra.
 • Undvik att äta fet mat och dricka alkohol dagen innan din provtagning.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan provtagningen.

Gör inte en provtagning om du:

 • medicineras med NSAID-preparat (det vill säga antiinflammatoriska medel samt lättare värk- och febernedsättande medel, förutom paracetamol).
 • tar Levaxin eller annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • har eller nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Edsberg och få en bra bild över din hälsa!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Edsberg!

Svensk Provtagning Edsberg är den hälsotjänsten som gör det enkelt att boka skräddarsydda hälsokontroller online. Med våra tester får du snabbt och tydligt en bild av din hälsa och dina värden, som kan hjälpa dig ta beslut för din kropp och livsstil.

Det är smidigt att beställa sin hälsokontroll online. Efter det behöver du bara lämna dina prover fysiskt på vårt provtagningsställe på Edsbergs Torg 1 i Sollentuna. Provsvaren och din hälsodata hamnar sedan i en digital journal tillsammans med förklarande kommentarer från en legitimerad specialistläkare.

Vårt utbud av hälsokontroller

Vi på Svensk Provtagning Edsberg erbjuder många olika hälsokontroller, beroende på vad det är du vill testa:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk
 • Hälsokontroll kost

Läs gärna mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Därför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Edsberg!

Ett blodprov är ett väldigt enkelt sätt att snabbt få en indikation på hur dina värden ser ut och om du ligger i riskzonen för några sjukdomar. Många av oss har avvikande värden utan att veta om det, så genom en hälsokontroll kan du få behandling i ett tidigt skede, om det till exempel visar sig att du till riskerar hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Utifrån dina provsvar kan du också justera din kost och dina levnadsvanor till det bättre, så att du har förutsättningar att må riktigt bra, riktigt länge!

Så här gör du en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Edsberg

 1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.
 2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Edsberg ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.
 3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Edsberg finns på Edsberg torg 1 i Sollentuna och drivs av SYNLAB Medilab.
 4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.
 5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Nyfiken på hur du mår på insidan? Hitta din hälsokontroll redan idag hos Svensk Provtagning Edsberg!

Informationen uppdaterades 13:47 - 5 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:00 - 16:00
Fredag:08:00 - 14:00
Loading map

Relaterade kategorier