Svensk Provtagning Mörby Centrum

karta knapp bakgrund

Golfvägen 8, Mörby Centrum, Plan 5, Danderyd

Öppet idag från 08:00

Svensk Provtagning Mörby Centrum

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Om du vill få en bra bild av hur kroppen mår kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Mörby Centrum.

Det här kan Hälsokontroll Stor visa

Vid en Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i din kropp för att visa om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontroll Stor är vår mest omfattande kontroll och tittar på:

 1. Blodstatus - kontrollerar om du lider av blodbrist, och ger en bild av hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker dina vita blodkroppar, så att vi kan få en indikation på ditt immunförsvars status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - analyserar nivån av testosteron och PSA i blodet, så att vi i ett tidigt skede kan upptäcka tecken på prostatacancer. Detta analyseras endast på män.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns har en viktig uppgift att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar normalt kan det ge upphov till flertalet symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan visa på om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet. På så sätt kan att vi se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av en hjärt-kärlsjukdom längre fram.
 7. Inflammation - kontrollerar om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Förhöjda värden tyder på att du har en tillfällig infektion eller inflammation i kroppen.
 8. Njurfunktion - undersöker njurarnas funktion. Symtom på att njurarna inte fungerar normalt är svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet.
 9. Leverfunktion - kontrollerar funktionen av din lever. Levern har en viktigt uppgift att filtrera det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar dina nivåer av socker i blodet. På så sätt kan man se tecken på om du är påväg att utveckla diabetes typ 2.

Dina provsvar kommenteras av en legitimerad specialistläkare

När vi analyserat klart dina prover kommer du få svar i din digitala journal. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar att få svar. Du kommer även få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Läkarkommentaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och kan ge råd på vad du själv kan göra för att förbättra dina värden på olika sätt.

Vad ska jag tänka på när jag lämnar prov för Hälsokontroll Stor? 

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Golfvägen 8.
 • Ta helst provet innan klockan 10:00.
 • Undvik att träna innan provtagningen.
 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och att dricka alkohol dagen innan.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan.

Tänk på att du inte kan göra en provtagning om du:

 • Tar medicin med NSAID-preparat.
 • Tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen.
 • Har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Mörby Centrum, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Mörby Centrum! 

Svensk Provtagning Mörby Centrum driver en digital hälsotjänst där du boka skräddarsydda hälsokontroller. Det är ett snabbt och bra sätt att snabbt kunna få en indikation på hur dina värden ser ut och om det finns några livsstilsförändringar du borde göra.

Våra digitala hälsokontroller är ett smidigt alternativ. Det enda du behöver göra är att lämna blodprov på vårt provtagningsställe på Golfvägen 8, Plan 5, i Mörby Centrum (Danderyd), allt annat sköts online. Det innebär att du både bokar provtagning och får svar på dina blodprover via nätet. All din hälsodata samlas tillsammans med provsvaren i din digitala journal, komplett med utförliga kommentarer från en legitimerad läkare. 

De här hälsokontrollerna kan du boka hos oss 

Vi kan erbjuda många olika typer av hälsokontroller. Några av dessa är:

 • Hälsokontroll Premium Plus
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Hälsokontroll kost
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll för sköldkörteln
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll ledvärk och muskelvärk

Du hittar all information om de olika hälsokontrollerna under fliken behandlingar!

Varför ska jag göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Mörby Centrum? 

Många har avvikande värden utan att vara medvetna om det. Ett blodprov är ett enkelt och smidigt sätt att få en indikation på hur dina värden ser ut och om du kan ligga i riskzonen för några sjukdomar, exempelvis hjärt- kärlsjukdom eller diabetes. Tidig upptäckt av dessa indikatorer gör att du kan få behandling i ett tidigt skede och motverka framtida hälsoproblem. Om du kombinerar din hälsokontroll med bra kost och hälsosamma levnadsvanor har du bra förutsättningar för att må riktigt bra, riktigt länge!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till? 

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Mörby Centrum ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Mörby Centrum finns på Golfvägen 8 och drivs av Laboratoriet Mörby, Karolinska Universitetslaboratoriet.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Mörby Centrum!
 

Informationen uppdaterades 13:47 - 5 maj, 2022

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:00 - 16:00
Fredag:08:00 - 15:00
Loading map

Relaterade kategorier