Svensk Provtagning Umeå

karta knapp bakgrund

Renmarkstorget 12C, Umeå

Öppet idag till 17:00

Svensk Provtagning Umeå

Hälsokontroll Stor

Pris: 1495 kr

Önskar du att få en reda på hur din kropp mår? Då kan du göra en Stor Hälsokontroll hos Svensk Provtagning Umeå på Renmarkstorget 12 C!

Det här visar Hälsokontroll Stor

Vid Hälsokontroll Stor undersöks 10 st områden i kroppen, som påverkar hur du mår och om du löper risk för att drabbas av vissa sjukdomar. Hälsokontrollen är mer omfattande än vår mest grundläggande kontroll (Hälsokontroll Bas), och tittar på:

 1. Blodstatus -kan visa om du lider av blodbrist, och ger en indikation på hur ditt immunförsvar fungerar.
 2. B-celler - undersöker de vita blodkropparna, för att få en bild av immunförsvarets status och funktion.
 3. Prostata/testosteron - detta analyseras enbart hos män och visar nivån av testosteron och PSA i blodet, för att tidigt kunna upptäcka tecken på prostatacancer.
 4. Sköldkörtel - analyserar sköldkörtelns funktion. Sköldkörtelns uppgift är att kontrollera ämnesomsättningen i kroppen och om den inte fungerar som den ska kan det ge många olika symtom.
 5. Vitaminer/mineraler - kan undersöka om du har brist på vitaminer eller mineraler.
 6. Hjärta/kärl - analyserar nivåerna av fett och lipoproteiner i blodet, för att se om det finns tecken på att du eventuellt riskerar att drabbas av hjärt-kärlsjukdom.
 7. Inflammation - kan kontrollera om du har förhöjda SR- och CRP-värden i blodet. Det kan visa på om du har en tillfällig inflammation eller infektion i din kropp.
 8. Njurfunktion - kan analysera njurarnas funktion. Om du har symtom som svullnad, högt blodtryck, illamående och trötthet kan det vara tecken på att njurarna inte fungerar som de ska.
 9. Leverfunktion - kontrollerar hur din lever fungerar. Levern är ett viktigt organ i kroppen som bland annat filtrerar det blod som kommer från tarmen.
 10. Blodsocker - kontrollerar nivån av socker i blodet. Detta kan visa på om du är på väg att utveckla diabetes typ 2.

En av våra legitimerade specialistläkare kommenterar din hälsokontroll

När vi analyserat klart dina prover kommer du att få svar i din digitala journal, och dessutom få en kommentar från en legitimerad specialistläkare. Vanligtvis tar det cirka 5-7 dagar från det att du lämnade prov på Renmarkstorget 12 C tills det att du får svar. Kommentaren från läkaren ger dig bättre förståelse för vad provsvaren betyder, och vad du eventuellt kan göra själv för att förbättra dina värden på olika sätt.

Vad ska jag tänka på när jag lämnar prov för Hälsokontroll Stor? 

 • Ta med giltig legitimation till provtagningsenheten på Renmarkstorget 12 C. 
 • Ta helst provet innan klockan 10:00. 
 • Undvik att träna innan provtagningen.
 • Fasta innan du gör provet, det vill säga att du inte äter 10-12 timmar innan provtagningen. Det går bra att dricka vatten, svart kaffe, eller te utan tillsatser av socker eller mjölk.
 • Undvik att äta fet mat och att dricka alkohol dagen innan.
 • Ta inte järnmedicin dagen innan.

Tänk på att du inte kan göra en provtagning om du:

 • Tar medicin med NSAID-preparat. 
 • Tar Levaxin/annan medicin för sköldkörteln timmarna precis innan provtagningen. 
 • Har/nyss har haft en pågående antibiotikabehandling eller infektion.

Beställ en Hälsokontroll Stor hos Svensk Provtagning Umeå, redan idag!

Hälsokontroll Bas

Pris: 795 kr

Graviditetstest

Pris: 595 kr

Prostatatest

Pris: 245 kr

Om oss

Välkommen till Svensk Provtagning Umeå!

Svensk Provtagning Umeå är en hälsotjänst som gör det enkelt att boka skräddarsydda hälsokontroller online. Med våra tester får du snabbt och tydligt en bild av din hälsa och dina värden, som kan hjälpa dig ta beslut för din kropp och livsstil.

Det är smidigt att beställa sin hälsokontroll online. Efter det behöver du bara lämna dina prover fysiskt på vårt provtagningsställe på Renmarkstorget i Umeå. Provsvaren och din hälsodata hamnar sedan i en digital journal tillsammans med förklarande kommentarer från en legitimerad specialistläkare.

Vilka hälsokontroller erbjuder vi?

Hos oss kan du göra en rad olika hälsokontroller beroende på vad det är du vill testa. Några av de hälsokontroller vi erbjuder är:

 • Hälsokontroll Bas
 • Graviditetstest
 • Test för vitaminbrist
 • Hälsokontroll sköldkörtel
 • Prostatatest
 • Hälsokontroll Premium
 • Hälsokontroll Stor
 • Hälsokontroll kost

Du kan läsa mer om våra hälsokontroller under fliken behandlingar!

Varför är det bra att göra en hälsokontroll hos Svensk Provtagning Umeå?

Genom våra hälsokontroller kan du enkelt få en indikation på om du ligger i riskzonen för sjukdomar såsom diabetes typ-2, eller hjärt- och kärlsjukdomar. Blodprov kan nämligen avslöja avvikande värden, något som man oftast inte är medveten om. Får du chansen att tidigt upptäcka dessa indikatorer finns det goda möjligheter att tidigt sätta in behandling och därmed motverka framtida hälsoproblem. Dessutom är det fördelaktigt att para ihop de resultaten du får av din hälsokontroll med en kombination av en varierad kost och goda levnadsvanor. Då kan du skapa förutsättningen för ett långt och hälsosamt liv!

Hur går en hälsokontroll hos Svensk Provtagning till?

1. Du loggar in med Mobilt BankID eller BankID via din mobil eller dator på den hälsokontroll du vill beställa.

2. Om du beställer din hälsokontroll på en vardag brukar Svensk Provtagning Umeå ge dig en remiss för provtagning samma dag. Den är giltig i 5 månader.

3. Du lämnar sedan dina prover på det provtagningsställe du har valt. Du kan välja bland flera; Svensk Provtagning samarbetar med aktörer i hela Sverige. Svensk Provtagning Umeå finns på Renmarkstorget 12 C och drivs av Aleris Specialistvård, SYNLAB Medilab Partner.

4. Du får sedan ett meddelande av oss när dina provsvar finns tillgängliga i din digitala journal. Det brukar ta cirka 1-2 dagar efter att du lämnat proverna. Ibland kan det ta något längre beroende på omfattningen av hälsokontrollen.

5. Se all din hälsodata enkelt i din digitala journal, som du loggar in i med Mobilt BankID eller vanlig BankID. Tillsammans med dina provsvar får du också utförliga kommentarer av en legitimerad specialistläkare.

Varmt välkommen att boka din hälsoundersökning hos Svensk Provtagning Umeå!

Informationen uppdaterades 13:42 - 3 mar, 2023

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
0 av 5
Tillgänglighet
0 av 5
Lokal och hygien
0 av 5
Information
0 av 5

Denna vårdgivare har inga omdömen än. Var den första att lämna omdöme!

Kontakt och öppettider

Öppettider

Måndag - Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 15:30
Loading map

Relaterade kategorier