Vad är tandreglering?
Tandreglering är en behandling som används för att justera tändernas position och korrigera bettavvikelser.
Vad är en osynlig tandställning?
En osynlig tandställning, som Invisalign, består av genomskinliga plastskenor som är avtagbara.
Hur länge kan en tandregleringsbehandling ta?
Behandlingen kan ta mellan ett och ett halvt år till två år med en fast tandställning, eller 5-20 månader med Invisalign.
Kan tandreglering göras av estetiska skäl?
Ja, många vuxna genomgår tandreglering av rent estetiska skäl för att få en jämnare tandrad och vackrare leende.
Vad kostar en behandling med Invisalign?
En Invisalign-behandling kostar vanligtvis mellan 29 000 och 65 000 kronor beroende på behov och behandlingsomfattning.
Vem är lämplig för Invisalign?
Invisalign är lämpligt för både ungdomar och vuxna som har lättare bettavvikelser eller som vill ha en mer diskret tandreglering.
Vad är fördelarna med fast tandställning?
Fast tandställning kan hantera alla typer av tandrörelser och används ofta för mer komplexa fall.
Hur påverkar Invisalign dagliga aktiviteter?
Invisalign är praktiskt för dagliga aktiviteter eftersom det är avtagbart och färre justeringsbesök krävs.
Vad innebär bettfel?
Bettfel är avvikelser i hur tänderna möts när munnen är stängd, som underbett och överbett.
Vad gör jag om tandställningen skaver?
Om tandställningen skaver kan du använda vax som ditt tandvårdsteam kan ge dig för att lindra irritationen.
När behöver jag träffa min tandläkare under behandlingen?
Regelbundna kontroller och justeringar görs var 6:e till 8:e vecka beroende på din specifika behandlingsplan.
Kan barn få tandställning utan kostnad?
Barn och ungdomar under 23 år kan få tandställning utan kostnad om ett medicinskt behov finns.
Vad händer efter att tandställningen tas bort?
Efter att tandställningen tas bort används en retainer för att hålla tänderna i sin nya position.
Är det smärtsamt att få en fast tandställning?
Det är vanligtvis inte smärtsamt, men det kan kännas lite obekvämt i början utan behov av bedövning.
Kan jag äta vad som helst med tandställning?
Det rekommenderas att undvika hård och klibbig mat för att inte skada tandställningen eller dess fästen.