Tandreglering hos specialist

Få tandreglering hos specialistOrtodonti (tandreglering) betyder raka tänder.Med olika former av tandställningar kan olika bettfel behandlas...

Boka tid hos Tandreglering Danderyds Sjukhus för Tandreglering hos specialist.

Få tandreglering hos specialist

Ortodonti (tandreglering) betyder raka tänder.

Med olika former av tandställningar kan olika bettfel behandlas utan att dina tänder påverkas negativt. Tänderna kommer att ställas i en jämn tandbåge för att ge ett vackert leende med en optimal bitning.

Barn och vuxna som har någon form av felställning i tänder eller käkar kan genomgå ortodonti / tandregleringsbehandling. Däremot är det viktigt att du har friska tänder, därav vårt samarbete med Din allmäntandläkare.

Så går en behandling till hos Tandreglering Danderyds Sjukhus

Steg 1 - konsultation

Det finns möjlighet att komma in på konsultation hos en av våra specialister gällande olika behandlingsmöjligheter. Där får Du ett preliminärt terapiförslag och kostnadsförslag. För det definitiva terapiförslaget görs en inregistrering.

Steg 2 - inregistrering

Vid första besöket gör vi en noggrann klinisk undersökning (förälder bör delta vid första besöket gällande barn och ungdomar), röntgenbilder (vi har en ny modern digital röntgenapparatur med lägre stråldos), fotografering och vid behov tas även avtryck av tänder och käkar.
Vid behov skickas remiss till Din tandläkare/Specialister i samarbete. Detta besök tar cirka 45 minuter.

Steg 3 - behandlingsplanering

Behandlingsplaneringen sker utifrån undersökning, röntgenbilder, modeller samt fotografering och presenteras sedan i terapiinformation där du får utförlig information kring behandling, tid, munhygien, risker samt olika moment i behandlingen.

Steg 4 - fastsättning av tandställning

Efter noggrann genomgång av behandlingsplan och dess olika moment med patienten (för barn och ungdomar tillsammans med förälder) startas behandlingen.

Du besöker oss inledningsvis var 8-12 vecka och sedan kan besöksintervallerna variera mellan 4-6 veckor

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Tandreglering Danderyds Sjukhus erbjuder.

Danderyd
Välkommen till Tandreglering Danderyds Sjukhus!  Tandreglering Danderyds Sjukhus (TRDS) är en privat specialistklinik inom ortodonti, tandreglering i Stockholm. Kliniken är ansluten till försäkringskassan och har landstingsavtal. Vårt mål är att erbjuda Dig som patient den bästa behandlingen inom tandreglering i kombination med senaste teknik och beprövad erfarenhet. Vi samarbetar med flera ledande amerikanska företag inom tandreglering på insidan och Invisalign. Det finns olika sorters tandreglering Hos Tandreglering Danderyds Sjukhus får du tandvård av högkvalitet, och valet av tandreglering anpassas alltid efter dina unika behov. Du erbjuds följande behandlingar: Tandställning med Invisalign (osynlig tandställning)  Tandställning på insidan  Tandställning med porslin/metall Anslutna till Försäkringskassan och avtal med Stockholms läns landsting Kliniken är ansluten till Försäkringskassan vilket innebär att vuxna patienter med funktionella bettfel har möjlighet att få delar av sin behandlingskostnad täckt av försäkringskassan. Vi har även avtal med Stockholms läns landsting, vilket innebär kostnadsfria behandlingar för Ditt barn (tandregleringscheck). Välkommen att kontakta Tandreglering Danderyds Sjukhus för tidsbokning och information!

Tandreglering Danderyds Sjukhus (TRDS) erbjuder en mycket professionell och vänlig vårdupplevelse. Många patienter har berömt kliniken för deras fantastiska resultat efter behandlingen, och klinikens höga kompetens och yrkesskicklighet är återkommande ämnen i recensionerna. Patienter upplever även en högt lyhörd och personlig service, får tydlig information och uppföljning, och uppskattar att behandlingarna anpassas individuellt efter behov. Trots enstaka negativa upplevelser med tandsköterskor, är den övergripande intrycket mycket positivt.
Fantastiska resultat efter behandling
Hög kompetens och yrkesskicklighet
Lyhörd och personlig service
Tydlig information och uppföljning
Anpassar behandling efter behov
Några problem med tandsköterskor
barn, tandreglering, Invisalign
*Sammanfattat från Google (64), Vården (22) & Facebook (3).

Camilla B.
17 nov, 2024
En ganska lång resa med Invisalign och många besök hos TRDS. Alltid väl mottagen och känt mig trygg hela vägen. Jag som började med tandläkarskräck! Är så nöjd med resultatet och har ett nytt fint leende. Rekommenderar dem varmt!
Carl Wilhelm S.
25 maj, 2023
Jag började min tandställningsresa i ett annat land, men kliniken var extremt serviceminded och hjälpte så att bytet av kliniker blev så bra som möjligt. De har varit super snälla, rådgivande och stöttande i min långa långa resa. Rekommenderar starkt!

Vi jobbar här

Anahita Ehrenblad
Anahita Ehrenblad

D.D.S Ortodontist, MSc.

• Tandregleringen Danderyds Sjukhus, specialist i tandreglering 2006-
  • Karolinska Institutet, Universitetsadjunkt 2008
  • Harvard School of Dental Medicine, Boston, USA, Orthodontic department 1998, 2000
  • Karolinska Institutet, Stockholm, specialisttjänstgöring i ortodonti/tandreglering - jan 2003 - dec 2005
  • Karolinska Institutet, Stockholm, Master of Science in Odontology 2006
  • Karolinska Institutet, Stockholm, tandläkarexamen 1995-2000
Atousa Wikström
Atousa Wikström

D.D.S Ortodontist

• Tandregleringen Danderyds Sjukhus, specialist i tandreglering 2011-
  • Sollentuna specialistklinik, Eastman Institutet Specialist i tandreglering 2009-2011
  • New York University College of Dentistry, NYC, USA Universitetsadjunkt, Faculty, 2001-2002
  • Eastman Institutet, Stockholm, specialisttjänstgöring i ortodonti / tandreglering, 2005-2008
  • Karolinska Institutet, Stockholm, tandläkarexamen 1996-2001
Helene Kneck