Upplever du mycket stress i din vardag, som du har svårt att hantera? Då kan det vara läge att ta hjälp av en psykoterapeut.
Stress är en del av kroppens försvarssystem. Det aktiveras när vi upplever något som farligt, och när vi blir stressade gör sig kroppen redo för att fly eller slåss. Pulsen höjs, andningen blir snabbare och musklerna spänns. I många fall fungerar stress positivt, genom att ge oss den boost vi behöver i pressade situationer. Men det är också viktigt att återhämta sig – mycket stress utan återhämtning kan ge allvarliga konsekvenser!
Stress uppstår ofta när du upplever en obalans mellan dina egna resurser och omgivningens förväntningar. Vad man stressas av varierar såklart från person till person. Din personlighet och dina tidigare upplevelser påverkar också hur känslig du är för stress.
Om du upplever en hög nivå av stress och att du inte kan hantera det är det viktigt att du söker hjälp. Hos Reflektionsrummet - Skanstulls Psykoterapi kan du få hjälp med att hantera din stress.
Varmt välkommen till mottagningen, på Gotlandsgatan 70 A i Stockholm!