karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
27
0
Specialistområden
Andra funktioner
0

Vårdcentral i Avesta

På vården.se kan du jämföra 6 Vårdcentraler i Avesta. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
38 mottagningar i närheten av Avesta
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00
primary care
(8)
Öppet idag till 17:00
primary care
Öppet idag till 17:00
primary care
Öppet idag till 16:00
primary care
(4)
Öppet idag till 17:00
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00
primary care
(6)
Öppet idag till 17:00
primary care
(9)
Öppet idag till 17:00
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00
primary care
(4)
Öppet idag till 17:00
primary care
Öppet idag till 16:00
primary care
(1)
Öppet idag till 17:00

Vad har vårdcentraler i Avesta för snittbetyg?

I Avesta ligger snittbetyget för vårdcentraler på 3.06, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din vårdcentral? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och vårdcentraler i Avesta.

Vilken vårdcentral är bäst i Avesta?

Att välja vilken vårdcentral i Avesta du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra vårdcentraler baserat på vad deras patienter faktiskt tycker. Vi utgår ifrån betyg som patienterna själva satt och Nationella patientenkäten.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De vårdcentraler med bästa snittbetyg i Avesta på Vården.se är:

Så tycker patienter om vårdcentraler i Avesta

 • Helt klart den bästa vårdcentralen i Avesta. Fick snabbt besök och vänligt bemötande. Otroligt kunnig och omtänksam personal.

  – Anna S. Vårdcentral Avestahälsan

 • Tack för ett otroligt fint bemötande i alla led från bokning av läkartid, mottagande i reception, labb och läkare.

  – Pernilla F. Vårdcentral Avesta

 • Jag kom I kontakt med Avesta Hälsan genom jobbet, byte till denna vårdcentral för hela min familj. Det är en trevlig miljö, proffsiga medarbetare, avstressat, lätt att få tider.

  – Magdalena Vårdcentral Avestahälsan

Vilka vårdcentraler i Avesta har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga vårdcentraler i Avesta som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en vårdcentral på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vårdcentralen är dit du i första hand ska vända dig om du blivit sjuk eller upplever symtom som inte är akuta. Det finns över 1500 vårdcentraler i Sverige idag och du har rätt att söka vård på vilken vårdcentral du vill. Vanliga besvär som du kan få hjälp med på vårdcentralen är till exempel

 • högt blodtryck
 • astma
 • allergi
 • infektioner
 • nedstämdhet
 • ångest
 • hudproblem.

Vilka jobbar på vårdcentralen?

På vårdcentralen jobbar läkare som är specialiserade inom allmänmedicin. För det mesta får du träffa en läkare när du kommer till vårdcentralen, men beroende på vad du har för besvär kan du ibland få hjälp av en sjuksköterska eller distriktssköterska. På många vårdcentraler jobbar också fysioterapeuter, arbetsterapeuteter, kuratorer och psykologer.

Du kan lista dig på en vårdcentral

Om du vill kan du välja en vårdcentral där du får din huvudsakliga vård. Det kallas för att lista sig. När du listar dig registreras du på den vårdcentral som du valt och får ofta en specifik läkare som du träffar varje gång du går dit. Det brukar kallas för att du har en husläkare.

Du kan när som helst byta vårdcentral om du inte är nöjd. Det gör du helt enkelt genom att lista dig på den vårdcentral som du vill byta till.

Vad kostar det att gå till vårdcentralen?

Hur mycket det kostar att besöka vårdcentralen varierar mellan olika regioner. Det kan också bero på hur gammal du är och vilket typ av besök du gör. Det finns en gräns för hur mycket du behöver betala för vården per år, så om du behöver mycket vård kan du få ett frikort. Det talar om att du inte behöver betala för din vård i ett år från det att du fått kortet.

Så gör du för att kontakta din vårdcentral

Det kan variera mellan olika vårdcentraler hur du enklast kommer i kontakt med dem. Ofta finns det möjlighet att både boka tid och lista sig online. På vissa vårdcentraler går det endast att boka tid via telefon. Du hittar kontaktuppgifter till respektive vårdcentral i listan ovan.