karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
1
1
5
Öppettider
0
4
Specialistområden

Tandläkare i Borås

På vården.se kan du jämföra 34 Tandläkare i Borås. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
79 mottagningar i närheten av Borås
MyDentist - Borås
Toppval
(2)
Öppet i morgon från 10:00

Pris 1195 kr
Boka tid hos oss

Smile Borås

Pris 295 kr
Boka tid hos oss

Von Ahnska Tandkliniken

Pris från 390 kr
Boka tid hos oss

Digital vårdgivare
Folktandvården Online
(114)

Akut tandvärk Kostnadsfritt för barn och unga under 24 år, samt för vuxna med frisktandvårdsavtal. Övriga patienter: 400 kr.

dental care
Öppet i morgon från 10:00
dental care
Öppet måndag från 08:00

Vad har tandläkare i Borås för snittbetyg?

I Borås ligger snittbetyget för tandläkare på 4.88, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din tandläkare? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och tandläkare i Borås.

Vilken tandläkare är bäst i Borås?

Att välja vilken tandläkare i Borås du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra tandläkare baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De tandläkare med bästa snittbetyg i Borås på Vården.se är:

Så tycker patienter om tandläkare i Borås

  • Väldigt trevligt personal när man sa att man har tandläkarskräck då frågade dom alltid om det gick bra . Är väldigt nöjd .

    – Lennart LUDDE L. MyDentist - Borås

De tandläkare i Borås som erbjuder tid snabbast är:

Vilka tandläkare i Borås har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga tandläkare i Borås som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en tandläkare på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en tandläkare?

En tandläkare utreder och behandlar skador och sjukdomar i munnen, och arbetar för att förebygga att dessa ska uppstå. Tandläkaren kan hjälpa till med alla steg, från undersökning och diagnostisering till behandling. För att få arbeta som tandläkare behöver man ha genomfört fem års heltidsstudier och inneha legitimation från Socialstyrelsen.

Vad kostar det att gå till tandläkaren?

I Sverige har man gratis tandvård till och med det år man fyller 23 år. I det ingår i stort sett alla undersökningar och behandlingar, oavsett om du går till en privat klinik eller till Folktandvården. Från och med 24 års ålder får du själv betala för din tandvård. Priserna kan variera mycket mellan olika kliniker, så det kan vara bra att jämföra flera. 

Från 24 års ålder får du också ett tandvårdsbidrag varje år. Summan varierar beroende på din ålder:

  • 24-29 år: 600 kr per år
  • 30-64 år: 300 kr per år
  • 65 år och upp: 600 kr per år

Om du har en sjukdom som påverkar din tandhälsa kan du få ett ytterligare bidrag.

Hur ofta går man till tandläkaren?

För att kunna upptäcka och förebygga eventuella besvär är det bra att gå till tandläkaren regelbundet. Det kan vara olika hur ofta du behöver gå till tandläkaren, beroende på hur mycket problem du har med dina tänder och din munhälsa. Det är vanligt att man går till tandläkaren en gång om året, men du kan gå både oftare och mer sällan, beroende på dina vårdbehov.

Hur byter man tandläkare?

Du väljer själv vilken tandläkare du vill gå till och du kan när som helst byta tandläkare. Om du vill byta tandläkare är det bara att du kontaktar den nya kliniken som du vill gå till och meddelar dem detta. Eftersom utbud och priser kan skilja sig mycket mellan olika kliniker kan det vara bra att jämföra flera innan du bestämmer vart du vill gå.