karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
1
Öppettider
38
37

Optiker i Solna

På vården.se kan du jämföra 5 Optiker i Solna. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
61 mottagningar i närheten av Solna
Synsam Solna
Ögonlasern i Stockholm
5.0 (1)

Lamera Medical Clinic
4.5 (1)
Synsam Danderyd
Källmarkskliniken
4.7 (27)
Synsam Stockholm Hötorget
2.5 (1)
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Synsam Kista
Synsam Stockholm Gallerian
4.9 (2)
specialist care

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har optiker i Solna för snittbetyg?

I Solna ligger snittbetyget för optiker på 4.6, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din optiker? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och optiker i Solna.

Vilken optiker är bäst i Solna?

Att välja vilken optiker i Solna du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra optiker baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De optiker med bästa snittbetyg i Solna på Vården.se är:

Så tycker patienter om optiker i Solna

 • Jag fick ett mkt gott intryck av Lamera vid besök samt kataraktoperation i slutet av mars 2024

  – Vivi-Ann E. Lamera Medical Clinic

 • Haft problem med torra ögon senaste 5 åren. Varit x-antal vändor till olika ögonspecialister inom landstinget helt utan förklaring till mina besvär eller vårdplan framåt. Enda utlåtandet jag fått är "du har torra ögon - använd ögondroppar". Undersökningen idag gav mig svar på grundorsaken till mina besvär och jag är så otroligt tacksam. Proffsigt, kunskapsmässigt långt i framkant och superbra bemötande. Ger mina varmaste rekommendationer.

  – Anna R. Källmarkskliniken

 • Äntligen, efter flera år av röda, torra och irriterade ögon börjar de återgå som de varit förr. Jag har bara köpt ögondroppar och det har hjälp för stunden, nu har jag inte röda ögon längre efter behandlingen på Källmarksklinilen. Jag är så nöjd och rekommenderar verkligen Källmarksklinilen.

  – Margareta S. Källmarkskliniken

 • Ett fantastiskt ställe verkligen, deras undersökningsmetoder, deras inställning till sina patienter, och deras behandlingar har verkligen gjort skillnad för mig och mina ögon!

  – Thomas B. Källmarkskliniken

 • Mycket proffsigt intryck. Modern utrustning som används för att förstå problemen till torra ögon. Man får själv se på bilder/videor som visar de bakomliggande problemen till besvären man upplever. Jag fick en tydlig bild av mina besvär, varför de uppstått och hur de ska behandlas. Fick svar på alla mina frågor och har nu återigen hopp om att mina ögon ska fungera bättre framöver. Mycket kunnig personal - rekommenderar alla som har problem med torra ögon att besöka kliniken.

  – Linus B. Källmarkskliniken

Vilka optiker i Solna har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa optiker:

Vad gör en optiker?

En optiker är specialist på synen och ögats förändringar, och kan undersöka och korrigera synfel. Optikern är den första du ska uppsöka om du märker att din syn blivit sämre eller på något sätt förändrats.

Vad kan en optiker hjälpa till med?

Hos en optiker kan du få hjälp med att göra en synundersökning för att ta reda på om du har ett synfel. Optikern kan också hjälpa dig att prova ut glasögon eller kontaktlinser, samt skriva synintyg för till exempel körkort. 

Det finns många olika synfel, och en optiker kan undersöka om du till exempel besväras av

Under ett besök hos optikern får du göra en synundersökning, där optikern testar hur bra din syn är på olika avstånd. Sedan får du tillsammans med optikern testa olika glas, för att se hur ditt synfel bäst kan korrigeras. Därefter väljer ni tillsammans ut det de glasögon eller kontaktlinser som passar dig bäst. Vid misstanke om ögonsjukdom kan optikern skriva remiss till en ögonläkare, som kan ställa diagnos och ge dig den behandling du behöver. Det kan till exempel gälla misstanke om sjukdomar som

 • grå starr (katarakt)
 • grön starr (glaukom)
 • förändring i gula fläcken (makuladegeneration)
 • ögonlocksinflammation (blefarit)
 • diabetesretinopati.

Vad har en optiker för utbildning?

För att bli optiker studerar man en 3-årig högskoleutbildning (180 hp) inom fältet. Optiker är en skyddad titel, vilket betyder att den är legitimerad av Socialstyrelsen. En sådan legitimation fungerar som en garanti för att personen är utbildad och kan utföra yrket på ett säkert sätt.

Skillnad mellan optiker och ögonläkare

Skillnaden mellan en optiker och en ögonläkare är att en optiker jobbar med synfel, medan en ögonläkare är specialist på ögonsjukdomar. Ögonläkaren har, till skillnad från optikern, en läkarlegitimation och kan därför ställa diagnos på ögonsjukdomar. En optiker kan däremot skilja på ett sjukt och ett friskt öga.

Vad kostar det att gå till en optiker?

Priset för synundersökning hos en optiker varierar. Vissa optiker erbjuder gratis synundersökningar, men hos de flesta får du räkna med en kostnad på någonstans mellan 200 och 500 kronor. Optiker är inte anslutna till den regionsfinansierade vården och du får därför själv betala hela kostnaden för din undersökning och eventuella synhjälpmedel som du behöver skaffa.

Hur ofta ska man gå till en optiker?

Hur ofta man behöver besöka optikern är individuellt, men det är bra att kontrollera sin syn regelbundet. Många optiker rekommenderar att man gör en synundersökning minst vartannat år, även om man inte upplever några problem med ögonen. Du bör göra tätare besök när du blir äldre, eller om du fått individuella rekommendationer av din optiker. Om du märker att din syn har förändrats eller försämrats är det första steget att uppsöka optikern, för att få hjälp att utreda och korrigera problemet. Synfel hos barn under 8 år ska undersökas direkt av en ögonläkare.