Sigtuna
 

Massage i Sigtuna

Här på vården.se kan du hitta flera mottagningar i Sigtuna som erbjuder Massage. Få mer information och boka tid redan idag! Läs mer.
612 mottagningar i närheten av Sigtuna
 
Muskelcentrum Sigtuna

fr. 770 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Vallentuna

fr. 995 kr
Naprapatstyrkan
4.4 (2)

695 kr 
Joylife Uppsala

fr. 730 kr 
Naprapatgruppen Täby Centrum

fr. 580 kr 
Naprapatlandslaget Täby

995 kr
Naprapatlandslaget Sundbyberg

995 kr
Naprapatlandslaget Stockholm Arenastaden

995 kr
Joylife Solna

895 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Bromma

995 kr
Citynaprapaterna

fr. 750 kr
Inga lediga tider den närmaste månaden
Naprapatlandslaget Stockholm Odenplan

995 kr 
Joylife Stockholm
4.9 (2)

fr. 895 kr 
Västermalms Kiropraktik
5.0 (17)

800 kr
Naprapatlandslaget Stockholm Östermalm

995 kr
Joylife Enköping

fr. 730 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Hötorget

fr. 995 kr
Naprapatlandslaget Stockholm Stureplan

995 kr
Muskelcentrum Uppsala Fyristorg

fr. 770 kr 
Muskelcentrum Uppsala Björkgatan

fr. 770 kr 
Agilokliniken Arenastaden
4.9 (3)

860 kr 
Agilokliniken Hagastaden

860 kr 
Evokliniken

fr. 495 kr 
Inga lediga tider den närmaste månaden
Rehabkliniken
4.9 (33)

fr. 650 kr 
Agilokliniken City
5.0 (4)

860 kr 
Stockholms RehabKlinik City
4.3 (1)

890 kr 
Inga lediga tider den närmaste månaden
Agilokliniken Norrlandsgatan

860 kr 
JA Naprapat

fr. 580 kr 
Naprapatlandslaget Stockholm Lidingö

995 kr
Sigtuna Läkarhus
2.5 (2)

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Det är en instinktiv reaktion hos människan att börja gnida eller klämma över ett ömmande område på sin kropp.

Massageteknikerna är många och kan vara väldigt olika varandra men innebär alltid systematisk och rytmisk beröring. Alla kan få massage, från spädbarn till åldringar.

Vad är massage bra för?

Den primära effekten är att lösa upp spända muskler, rörelseförmågan ökar när musklerna är mjuka, smidiga och flexibla. Massage kan även öka blodcirkulationen, frigöra endorfiner som har en smärtlindrande effekt och hormonet oxytocin som kallas ”lugn-och-ro-hormon”. Rätt utförd massage har få biverklningar, många upplever dock en kortvarig men ökad stelhet dagen efter massagen men när det lagt sig brukar rörligheten vara bättre än innan massagetillfället. Man kan bli trött och dåsig efter en massage. Många blir också kissnödiga och törstiga av massage, detta beror på att blodcirkulationen ökar.

När är massage inte bra?

En kraftig och djupgående helkroppsmassage kan vara olämpligt för personer med högt blodtryck, pågående infektion med feber, cancer, hjärtsjukdom, blodpropp, benskörhet eller andra svåra sjukdomar. Nästan alla kan däremot få mjuk och lätt massage. Man ska inte få massage kring ett öppet sår, benbrott, inflammerade leder, åderbråck, skadade muskler, trasiga senor och ledband eller stora blåmärken.

Vad kostar massage?

Kostnaden för massage beror på om massören har avtal med hälso- och sjukvården eller om han eller hon arbetar helt privat. Om du går till en sjukgymnast som använder sig av massage i sin behandling kan priset vara subventionerat då sjukgymnaster ofta samarbetar med landstingen. Kostnaden för en massagebehandling kan också variera beroende på var massören är anställd, till exempel om det är på ett SPA eller på en massageklinik.

Exempel på olika massagetekniker

Klassisk svensk massage – en relativt kraftig massage där massören bearbetar huden och musklerna både ytligt och på djupet. Den metod som oftast avses när man bara säger massage. Massören använder sig av knådningar, tryck och strykningar. Ökar rörligheten, mjukar upp spända och stela muskler, ger avslappning och stärker immunförsvaret.

Thaimassage – man ligger på en matta eller madrass på golvet iklädd tunna kläder och massören använder händer, fötter och armbågar för att massera punkter och kanaler i kroppen för att öka flödet av livskraften. Vid thaimassage brukar massören även böja, dra och sträcka i vissa leder vilket också anses ha god effekt på livskraftflödet. Thaimassage är en ”torr massage” vilket innebär att massören inte använder sig av massageolja eller kräm.

Energimassage – den som blir masserad sitter på en särskild stol med kläderna på, metoden kan därför användas på offentliga platser, till exempel på arbetsplatser och i köpcentrum. Massören använder sig av tryck och strykningar för att stimulera energiflödet i kroppen. Blodcirkulationen stimuleras, genomblödningen i musklerna ökar, lymfsystemet aktiveras och blodtrycket sänks tillfälligt.

Taktil massage – innehåller inte knådningar och tryck utan bara lättsam och mjuk beröring av huden med lugna och följsamma rörelser. Ska ge avslappning, smärtlindring och ökat välbefinnande. Används inom sjukvården hos patienter med stroke eller demens, inom vård vid livets slutskede och till patienter med anorexia nervosa.

Vad har massörer för utbildning?

I Sverige finns inga legitimerade massörer. Utbildningarna är av varierande längd och innehåll och ger ett diplom eller ett kursintyg. Kiropraktorer, sjukgymnaster och naprapater har alla fått lära sig om massage i sina respektive utbildningar.

Det kan vara bra att fråga vad massören har för utbildning när du väljer vilken massör du ska gå till. Branschrådet Svensk Massage (BSM) certifierar massageutbildningar och massörer som gått seriösa utbildningar. Går man till en BSM certifierad massör kan man vara säker på att det är en massör som har gått en ordentlig utbildning, och förbundit sig att följa etiska riktlinjer.

Kroppsterapeuternas Yrkesförbund är ett yrkesförbund som organiserar bland annat massörer. Förbundets medlemmar ska följa etiska regler och innehar en patient- och ansvarsförsäkring. Det är därför bra att fråga om massören är ansluten till förbundet då det ger dig en trygghet.

Massörer som inte är legitimerade av hälso- och sjukvården får inte ge massage till gravida kvinnor som är sjuka eller till barn under åtta år. Massage på friska gravida kvinnor ska utföras försiktigt och inte direkt på magen.