Karlskrona
 

Kiropraktor i Karlskrona

På vården.se kan du jämföra 1 Kiropraktorer i Karlskrona. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
2 mottagningar i närheten av Karlskrona
 
Access Rehab Karlskrona
4.9 (28)

835 kr
Joint Academy
Digital vårdgivare

Vad har kiropraktorer i Karlskrona för snittbetyg?

I Karlskrona ligger snittbetyget för kiropraktorer på 4.9, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din kiropraktor? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och kiropraktorer i Karlskrona.

Vilken kiropraktor är bäst i Karlskrona?

Att välja vilken kiropraktor i Karlskrona du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra kiropraktorer baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De kiropraktorer med bästa snittbetyg i Karlskrona på Vården.se är:

Så tycker patienter om kiropraktorer i Karlskrona

 • Väldigt bra bemötande, man blir lyssnad på och tagen på allvar. Kan varmt rekommendera detta för alla med ryggsmärtor

  – Malin S. Access Rehab Karlskrona

 • Träffade Jakob Olsson som är en Grym naprapat med mycket kunskap och väldigt trevligt bemötande skulle rekommendera er att verkligen boka behandling känns redan riktigt bra efter första besök

  – Sinan G. Access Rehab Karlskrona

 • Tack Jacob för hjälpen med min hälsporre. Blev så jättemycket bättre med hjälp av lite stötvågsbehandling och massage. Hoppas jag slipper träffa dig igen 😉 men jag kommer gärna tillbaka om tillfälle ges.

  – Marie E. Access Rehab Karlskrona

 • Helt fantastiskt demötande. Fantastisk kunnig personal! Rekommenderas verkligen!

  – Mats E. Access Rehab Karlskrona

 • Ninni är en super duktig terapeut som verkligen hjälpt mig. Ett helhetstänk utöver det vanliga 👌🌟 Rekommenderas varmt!

  – Pernilla J. Access Rehab Karlskrona

Vilka kiropraktorer i Karlskrona har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga kiropraktorer i Karlskrona som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en kiropraktor på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en kiropraktor?

En kiropraktor arbetar för att förebygga, behandla och rehabilitera olika typer av besvär som kommer från muskler och leder. Behandlingen sker manuellt genom händerna, men du kan också få hjälp med rådgivning och rehabiliterande träning.

Vad kan en kiropraktor hjälpa till med?

Det är vanligt att man vänder sig till en kiropraktor när man har ont i kroppen eller om ens rörelseförmåga är förminskad. Det kan till exempel röra sig om:

Ibland är det svårt att veta varför ett besvär uppstår, eller varifrån i kroppen det kommer. Då kan kiropraktorn hjälpa dig att hitta orsaken bakom problemet, så att besvären kan lindras och du kan undvika att få återkommande besvär i framtiden.

Vilka behandlingsmetoder använder sig en kiropraktor av?

Kiropraktik kallas ibland för manuell terapi, vilket betyder att behandlingen sker manuellt med hjälp av händerna. En kiropraktor kan använda sig av olika typer av manuell behandling, där de vanligaste är:

Ledmanipulation
Vid ledmanipulation drar kiropraktorn försiktigt ut den led som orsakar ditt problem, och gör sedan en snabb och specifikt riktad rörelse. Ledmanipulation hjälper dina muskler att slappna av och ökar din rörlighet i kroppen. Det kan låta lite obehagligt vid ledmanipulation, men det gör inte ont.

Mobilisering
Mobilisering innebär att kiropraktorn försiktigt drar i din led, och du får ibland spänna emot med dina muskler innan rörelsen dras ut lite till. Inget tryck används och det gör inte ont. Behandlingen hjälper dina muskler att slappna av och din smärta minskar. 

Massage
Vid massage behandlar kiropraktorn dina muskler, bindväv och senor för att minska din smärta och öka blodcirkulationen i kroppen. Som en följd blir musklerna mjuka och spänningar släpper. 

Rehabiliterande träning
Ibland kan man behöva stabilisera musklernas funktion genom träning, och det kan en kiropraktor hjälpa dig med. Du får hjälp genom ett individanpassat träningsprogram med övningar som förbättrar din rörlighet och stabilitet.

Vad har en kiropraktor för utbildning?

För att bli kiropraktor behöver man gå en femårig vårdutbildning som i Sverige ges på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment, och syftar till att ge breda medicinska och kliniska färdigheter. 

För att bli legitimerad kiropraktor av Socialstyrelsen behöver man även utföra praktiktjänstgöring under ett års tid efter avslutad utbildning. Yrkeslegitimationen från Socialstyrelsen är en garanti för att den kiropraktor du går till utför yrket på ett säkert sätt.

Skillnaden mellan en kiropraktor och naprapat

Det är vanligt att yrket som kiropraktor blandas ihop med naprapater, och det kan vara svårt att veta vem man ska vända sig för vilket besvär. Oklarheten ligger oftast i att båda yrkena arbetar mot samma mål om att minska smärta i kroppen. Dessutom använder de sig av liknande metoder.

Den största skillnaden ligger i att båda yrkena har olika inriktningar som kan korsa det konkurrerande yrket, som exempelvis naprapaten. Man kan även vara mer eller mindre inriktad på rehabiliterande övningar. Det är därför svårt att säga vilket yrke som passar bäst för vilket besvär, då de individuella skillnaderna är stora mellan yrkena. 

Om du vill veta mer mer om likheter och skillnader mellan naprapater kan du läsa mer här.

Vad kostar det att gå till en kiropraktor?

Kostnaden för att gå till en kiropraktor skiljer sig beroende på om kliniken har avtal med regionen eller om den är privat. 

Om kliniken är ansluten till regionen gäller vanlig patientavgift och högkostnadsskydd. Patientavgiften kan skilja sig något mellan olika regioner, men oftast brukar den vara cirka 200 kr. 

Om kiropraktorn driver en privat klinik behöver du betala för hela besöket själv. Kostnaden kan variera mellan de olika klinikerna, men vanligtvis brukar priset vara mellan 600-1000 kr.

Hur många gånger behöver man gå till en kiropraktor?

Hur ofta och hur många gånger du behöver gå till kiropraktorn beror på om du söker hjälp för akuta eller långvariga besvär, eller om du går dit i förebyggande syfte. Det kan också påverkas av: 

 • Vilka besvär du behandlas för och hur omfattande de är.
 • Din övergripande hälsa.
 • Din ålder.
 • Om du idrottar mycket och behöver hjälp att återhämta dig från en skada, eller vill förbättra din potential.

Även om du snabbt känner dig bättre efter ett par besök hos kiropraktorn kan det ta tid att arbeta med orsaken till dina besvär. Oftast behöver du kombinera behandlingen med rehabiliterande träning för att undvika att problemen kommer tillbaka.