Kiropraktor i Göteborg

En kiropraktor hjälper dig när du upplever smärta kopplat till muskler, leder, rörelseförmåga samt nerver. En kiropraktor ger behandling genom justering som utförs med skonsamma handgrepp och ger också rådgivning om hur du ska undvika framtida problem. En del landsting har avtal med kiropraktor och då blir priset för besöken lägre. För att få kalla sig kiropraktor krävs det att man har gått en 5-årig utbildning och på så vis fått sin legitimering från Socialstyrelsen.

Läs mer

Vem?
Kiropraktor
Vad?
Behandling
Var?
Göteborg
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - P

Lista
Karta
3 Träffar
Sortera på

 

Kiropraktor i Göteborg

Kiropraktorer arbetar inom primärvården och för att boka en tid hos någon av de 35 kiropraktikmottagningarna i Göteborg behövs ingen remiss.

Kiropraktik är den tredje största primärvårdsgruppen i västvärlden och finns både inom den privata och offentliga vården. I Göteborg och i resten av Sverige praktiserar kiropraktorer i allmänhet på privata kliniker.

Vad betyder kiropraktik?

Ordet kiropraktik kommer från de grekiska orden cheiro och praktikos, som fritt översatt betyder “att göra för hand”. En kiropraktisk behandling syftar till att öka rörlighet och minska smärta och utförs främst med händerna.

Vad kan en kiropraktor i Göteborg hjälpa mig med?

En kiropraktor är utbildad och legitimerad att få utföra manuell behandling som ska minska smärtan och få tillbaka rörlighet samt funktion i muskler och leder. Om en led inte har normal rörelseförmåga påverkar det ofta kringliggande nerver och muskler och smärta eller annat obehag kan uppstå. Genom att behandla leden förbättras både nervsystemets funktion och muskulaturens spänningstillstånd medan smärta och värk lindras.

Ryggen består av många leder mellan kotorna och det är ofta ryggen som kiropraktorn behandlar även om den uppleva smärtan sitter utanför ryggraden. Behandlingen utförs främst med händerna och de kiropraktorer som har utbildning inom akupunktur använder ofta det som ett komplement till den kiropraktiska behandlingen.

Efter en behandling får du ofta tips och råd på vad du själv kan göra för att komma igång och orka med allt i din vardag.

Här kan du hitta kiropraktorer i Göteborg som erbjuder kiropraktorbehandling.

Har du en ömmande och värkande punkt i en muskel och söker vård i Göteborg?

En ömmande och värkande punkt i en muskel kallas för en triggerpunkt. Triggerpunkter skapas ofta i muskler som är känsligare än andra och som utsatts för högre belastning än vad den klarar av. Triggerpunkter kan ge lokal smärta i muskeln men även smärta i resten av kroppen. Vanligaste symptomet är en strålande smärta och man kan även uppleva långsamhet, sämre koordination och svaghet i muskeln.

En behandling mot triggerpunkter kan gå till på olika sätt exempelvis genom ischemiskt tryck på punkten eller stretchning.

Här kan du hitta kiropraktorer i Göteborg som kan hjälpa dig.

Vad kostar det att gå till en kiropraktor i Göteborg?

Ett kiropraktorbehandling i Göteborg brukar kosta mellan 550-700 kronor beroende på vart du vänder dig. Hur många behandlingstillfällen som behövs är individuellt men det är vanligt att man behöver mellan tre-fem stycken.

I de flesta fallen är det du som patient som står för kostnaden för en behandling, men det finns några få kiropraktorer som har avtal med Västra Götalandsregionen och då gäller landstingets patientavgifter och högkostnadsskydd.

Kan man utbilda sig till kiropraktor i Göteborg?

En legitimerad kiropraktor har en femårig akademisk utbildning. Utbildningen omfattar fem års heltidsstudier inklusive praktiktjänstgöring. En kiropraktor kan välja att inrikta sig inom olika specialområden som till exempel rehabilitering och idrottsmedicin för att sedan kunna arbeta med elitidrottare och idrottsstjärnor. När praktiktjänstgöringen är avslutad kan kiropraktorn ansöka om sin legitimation hos Socialstyrelsen.

I Göteborg finns ingen möjlighet att utbilda sig till kiropraktor, utan man får vända sig till Skandinaviska Kiropraktorhögskola i Stockholm.

Göteborg - spårvagnsstaden

Göteborgs spårväg har 161 kilometer enkelspår och det gör dem till det största spårvägssystemet i Norden. Spårvägstrafiken har funnits i Göteborg sedan år 1879 och fram tills de ersattes av elektriska spårvagnar år 1902, drogs de av hästar. Spårvägarna utgör en stor del av Göteborgs kollektivtrafik och täcker stora delar av staden idag med sina tolv ordinarie spårvägslinjer.