Enköping
 

Kiropraktor i Enköping

På vården.se kan du jämföra 1 Kiropraktorer i Enköping. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
14 mottagningar i närheten av Enköping
 
Joylife Enköping

820 kr
Joint Academy
Digital vårdgivare
Joylife Uppsala

820 kr
Joylife Västerås

820 kr
Joylife Sala
5.0 (5)

820 kr
Joylife Eskilstuna

820 kr
manual therapy

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Joylife Healthcare AB Eskilstuna, Eskilstuna

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
Väsby Rehab - PVR

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
manual therapy

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
manual therapy

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
manual therapy

Vill du komma i kontakt med mottagningen?
manual therapy

Vill du komma i kontakt med mottagningen?

Vad har kiropraktorer i Enköping för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på kiropraktor i Enköping. Lämna gärna ett omdöme om just din kiropraktor i Enköping så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken kiropraktorer är bäst i Enköping?

Eftersom det inte finns några omdömen på kiropraktorer i Enköping idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken kiropraktorer som passar bäst för just dig.

De kiropraktorer i Enköping som erbjuder tid snabbast är:

Vilka kiropraktorer i Enköping har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga kiropraktorer i Enköping som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en kiropraktor på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad gör en kiropraktor?

En kiropraktor arbetar för att förebygga, behandla och rehabilitera olika typer av besvär som kommer från muskler och leder. Behandlingen sker manuellt genom händerna, men du kan också få hjälp med rådgivning och rehabiliterande träning.

Vad kan en kiropraktor hjälpa till med?

Det är vanligt att man vänder sig till en kiropraktor när man har ont i kroppen eller om ens rörelseförmåga är förminskad. Det kan till exempel röra sig om:

Ibland är det svårt att veta varför ett besvär uppstår, eller varifrån i kroppen det kommer. Då kan kiropraktorn hjälpa dig att hitta orsaken bakom problemet, så att besvären kan lindras och du kan undvika att få återkommande besvär i framtiden.

Vilka behandlingsmetoder använder sig en kiropraktor av?

Kiropraktik kallas ibland för manuell terapi, vilket betyder att behandlingen sker manuellt med hjälp av händerna. En kiropraktor kan använda sig av olika typer av manuell behandling, där de vanligaste är:

Ledmanipulation
Vid ledmanipulation drar kiropraktorn försiktigt ut den led som orsakar ditt problem, och gör sedan en snabb och specifikt riktad rörelse. Ledmanipulation hjälper dina muskler att slappna av och ökar din rörlighet i kroppen. Det kan låta lite obehagligt vid ledmanipulation, men det gör inte ont.

Mobilisering
Mobilisering innebär att kiropraktorn försiktigt drar i din led, och du får ibland spänna emot med dina muskler innan rörelsen dras ut lite till. Inget tryck används och det gör inte ont. Behandlingen hjälper dina muskler att slappna av och din smärta minskar. 

Massage
Vid massage behandlar kiropraktorn dina muskler, bindväv och senor för att minska din smärta och öka blodcirkulationen i kroppen. Som en följd blir musklerna mjuka och spänningar släpper. 

Rehabiliterande träning
Ibland kan man behöva stabilisera musklernas funktion genom träning, och det kan en kiropraktor hjälpa dig med. Du får hjälp genom ett individanpassat träningsprogram med övningar som förbättrar din rörlighet och stabilitet.

Vad har en kiropraktor för utbildning?

För att bli kiropraktor behöver man gå en femårig vårdutbildning som i Sverige ges på Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Solna. Utbildningen innehåller både teoretiska och praktiska moment, och syftar till att ge breda medicinska och kliniska färdigheter. 

För att bli legitimerad kiropraktor av Socialstyrelsen behöver man även utföra praktiktjänstgöring under ett års tid efter avslutad utbildning. Yrkeslegitimationen från Socialstyrelsen är en garanti för att den kiropraktor du går till utför yrket på ett säkert sätt.

Skillnaden mellan en kiropraktor och naprapat

Det är vanligt att yrket som kiropraktor blandas ihop med naprapater, och det kan vara svårt att veta vem man ska vända sig för vilket besvär. Oklarheten ligger oftast i att båda yrkena arbetar mot samma mål om att minska smärta i kroppen. Dessutom använder de sig av liknande metoder.

Den största skillnaden ligger i att båda yrkena har olika inriktningar som kan korsa det konkurrerande yrket, som exempelvis naprapaten. Man kan även vara mer eller mindre inriktad på rehabiliterande övningar. Det är därför svårt att säga vilket yrke som passar bäst för vilket besvär, då de individuella skillnaderna är stora mellan yrkena. 

Om du vill veta mer mer om likheter och skillnader mellan naprapater kan du läsa mer här.

Vad kostar det att gå till en kiropraktor?

Kostnaden för att gå till en kiropraktor skiljer sig beroende på om kliniken har avtal med regionen eller om den är privat. 

Om kliniken är ansluten till regionen gäller vanlig patientavgift och högkostnadsskydd. Patientavgiften kan skilja sig något mellan olika regioner, men oftast brukar den vara cirka 200 kr. 

Om kiropraktorn driver en privat klinik behöver du betala för hela besöket själv. Kostnaden kan variera mellan de olika klinikerna, men vanligtvis brukar priset vara mellan 600-1000 kr.

Hur många gånger behöver man gå till en kiropraktor?

Hur ofta och hur många gånger du behöver gå till kiropraktorn beror på om du söker hjälp för akuta eller långvariga besvär, eller om du går dit i förebyggande syfte. Det kan också påverkas av: 

  • Vilka besvär du behandlas för och hur omfattande de är.
  • Din övergripande hälsa.
  • Din ålder.
  • Om du idrottar mycket och behöver hjälp att återhämta dig från en skada, eller vill förbättra din potential.

Även om du snabbt känner dig bättre efter ett par besök hos kiropraktorn kan det ta tid att arbeta med orsaken till dina besvär. Oftast behöver du kombinera behandlingen med rehabiliterande träning för att undvika att problemen kommer tillbaka.