Copyright © 2026 Vården Online Sverige AB

Tanja Vebster finns till för dig oavsett om du är barn, ungdom eller vuxen och behöver hjälp med individualterapi. Denna behandling använder sig av KBT.
Kognitiv Beteendeterapi (KBT) är en annan evidensbaserad terapiform som används för behandling av bland annat ångest, depression, stress, fobier, tvångssyndrom och sömnproblem. KBT bygger på teorier om hur tankar, känslor och beteenden hänger ihop och hur man kan förändra sina tanke- och beteendemönster. KBT bygger på beteendeterapi (BT) som har sitt ursprung i inlärningspsykologin där fokus ligger på hur beteenden formas, förstärks och vidmakthålls av omgivningen. Man arbetar med exponering, beteendeexperiment, förstärkning och släckning. Kognitiv terapi (KT) fokuserar på automatiska tankar, tolkningar och livsscheman samt hur dessa påverkar våra känslor och beteenden. Förenklat skulle man kunna säga att KBT kombinerar BT och KT. Hur vi tänker påverkar hur vi mår och vad vi gör – och tvärtom. Den kognitiva triangeln består därmed av tankar-känslor och beteenden.
Målet är att bryta negativa cirklar som ex om man tänker att man är konstig kan det väckas känslor som ångest vilket i sig förstärker undvikande beteende som exempelvis isolering från vänner. Det bekräftar oron och ångesten fortsätter. I KBT likt andra metoder arbetar man med målformulering, närmande mål, hemuppgifter, psykoedukation-man får kunskap och t ex hur ångesten fungerar. Andra vanliga interventioner är exponering och att utsätta sig för det man är rädd för att lära kroppen att det inte är farligt. Beteendeexperiment går ut på att testa sina tankar i verkligheten, t ex vad händer om jag inte förbereder mig i 3 timmar inför ett möte. Andningsövningar där man fokuserar på att hantera panik eller stress. Kognitiv omstrukturering där man försöker identifiera och ifrågasätta katastroftankar.
Välkommen att boka tid för individualterapi hos Tanja Vebster!
Psykoterapi för individer och par, krisstöd, existentiella samtal, utbildningar, företagsutveckling och handledning. Tack för att du tittar in. Låt mig berätta om mig och mina arbetsmetoder.
Jag är leg psykoterapeut som tror på förändri...
Inga omdömen ännu. Bli den första att berätta om din upplevelse!
Webbsida
familjehem-bemanning.seTelefon