Samtal Umeå

5 av 5
(1 patientomdömen)
karta knapp bakgrund

Slöjdgatan 2, Umeå

Samtal Umeå

Psykoterapi

Pris: 1200 kr

Parterapi

Pris: 1400 kr

EMDR

Pris: 1200 kr

När man varit med om en händelse som upplevs som smärtsam eller chockartad eller rent livsfara för en själv eller annan kan det påverka en starkt efteråt. Man kan fastna i tankar, känslor och kroppssensationer som överrumplar en och som man inte kan styra över. Om detta inte går över kan man behöva traumabehandling. Målet med traumabehandling är att händelsen ska ”lägga sig” i dåtid där händelsen hör hemma och att den inte ska upplevas så plågsam och smärtsam just nu. Hjärnan och kroppen behöver förstå att händelsen är över, då kan man sörja och se framåt.

Symtom på PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) kan vara återupplevanden av händelsen i form av flashbacks och mardrömmar. Ångest, ökad anspänning, vaksamhet, rastlöshet och att man undviker allt som påminner om händelsen.

”PTSD symtom är normala reaktioner på onormala händelser

Psykoterapi är generellt ett bra stöd och hjälpmedel för att bearbeta trauman. En behandlingsform inom psykoterapin är EMDR, en behandlingsform som specifikt är utvecklad för att hjälpa till vid trauman.

Vad är EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) är en psykoterapeutisk metod som kan hjälpa dig att minska besvären efter upplevelser från det förgångna som stör ditt dagliga liv.

Välkommen till Samtal Umeå för att boka tid för traumabehandling!!

Om oss

Välkommen till Samtal Umeå!

Samtal Umeå drivs av Ingela Jonsson som är legitimerad psykoterapeut. Ingela erbjuder psykoterapi för par och enskilda i en lugn och trygg miljö på Slöjdgatan 2, väst på stan, ovanför broparken. Ingela erbjuder även digitala samtal.

Vanliga kontaktorsaker

Ibland kommer människor för samtal efter att ha mått dåligt en längre tid, ibland är det nåt speciellt som hänt. Händelsen kan ha utlöst en en kris eller gett upphov till ångest eller depression.

Andra kontaktorsaker kan vara:

  • Utmattning/stress

  • Relationsproblem

  • Kriser

  • Ångest

  • Depression

  • Trauma

  • Somatisk sjukdom/smärta

  • Svårigheter kring partnerval/hitta ”rätt”

  • Sexuella problem

  • Post partum depression.

Arbetssätt

Ingela är en aktiv psykoterapeut och har här och nu som utgångspunkt i terapin. Det som händer i terapirummet händer sannolikt också i vardagen. Vi försöker tillsammans förstå nuläget utifrån tankar, känslor, kroppens signaler och levnadshistoria. Terapin ger möjlighet att bearbeta och förändra. Alla behandlingsinsatser anpassas utifrån varje unika människa och fokus formulerar vi tillsammans.

Psykoterapeut Ingela Jonsson är medlem i Psykoterapicentrum.

Välkommen till Samtal Umeå!

Informationen uppdaterades 14:09 - 22 mar, 2024

Vi jobbar här

Ingela Jonsson

Ingela Jonsson

Omdömen från patienter

Vårdkvalitet
5 av 5
Tillgänglighet
5 av 5
Lokal och hygien
5 av 5
Information
5 av 5
5 av 5

Baserat på 1 omdöme

Spontant omdöme
24 feb, 2024

Vårdkvalitet
Tillgänglighet
Lokal och hygien
Information

Kontakt

Telefonnummer

073 0319 ### Visa nummer
Loading map

Relaterade kategorier