På Slussen Hypnos & Psykoterapi erbjuder vi schematerapi.
Schematerapi är en av flera former av KBT. I schematerapi knyts tidigare händelser och livserfarenheter ihop med upplevelser i nutid. Man kan säga att vi skapar en känslomässig brygga mellan nutid och dåtid som hjälper oss att bättre förstå och hantera situationer där vi exempelvis blir arga, känner oss sårbara eller tomma och innehållslösa.
I schematerapi utgår vi från att alla människor har likartade känslomässiga behov; vi behöver trygghet, möjlighet att vara självständiga individer och samtidigt få rimliga gränser. Vi har behov av att uttrycka oss fritt och att ha ömsesidiga nära relationer. När dessa känslomässiga behov inte blivit tillfredsställda under vår uppväxt skapas ”sår” som gör att vissa problem återkommer i våra liv, de blir livsteman. (Till exempel övergivenhet, värdelöshet eller perfektionism.)
När du reagerar starkt vid till exempel separationer, när du tror att du begått ett misstag eller om du misslyckats på något sätt, kan det vara ett tecken på att något av dessa livsteman är aktiverat. Reaktionen kan vara både psykisk och fysisk.
Tillsammans med din terapeut undersöker du vilka teman/scheman som kan vara aktuella i ditt fall och vi arbetar sedan med verktyg för att du bättre ska kunna hantera de utmaningar du ställs inför.
Vänligen kontakta oss via mejl eller telefon:
Petra Wilkenson 070-830 47 99, petra.slussen@gmail.com
Kontakta oss på Slussen Hypnos & Psykoterapi om du har några frågor!
Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, handledning.
Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Psykoterapihandledare
Aukt. Dramapedagog (RAD)
Gestalterapi 1
Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Lärare i klinisk hypnos
Har tagit fram appen Hypnos & Hälsa
Arbetar med individuell psykoterapi, med och utan klinisk hypnos. Stresshantering och mental avslappning i Lugna grupper. Föreläsningar och workshops om stress och återhämtning för företag och organisationer.
Fil. Kand. Psykologi och Pedagogik, Aukt. Dramapedagog (RAD)
Psykoterapi steg 1. Diplomerad Hypnosterapeut
Mottagning Pustegränd 6, Södermalm (Slussen)
Psykoterapi med och utan hypnos
Läs mer: https://viktoriacarlsen.se
Cristina Sohl Stjernberg arbetar med individuell psykoterapi, vuxna barn och ungdomar, samarbetssamtal, parterapi och familjeterapi.
Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut
Italiensk psykologutbildning (Laurea in psicologia)
Arbetar med individuell psykoterapi med eller utan klinisk hypnos. Smärt- och stressreglering i grupp samt autentisk rörelse. Tar emot vuxna, barn och ungdomar.
Dans och Rörelseterapeut
Utbildad i klinisk hypnos via SFKH
Yogalärare
Läs mer: www.wronski-psykoterapi.com