Metoden förenar känsla och intellekt och är både upplevande och jagstärkande med kognitiva inslag.
Varje höst sedan 1999 har vi startat en 100 timmars grundkurs i klinisk hypnos. Utbildningen vänder sig till sjuksköterskor, läkare, tandläkare, barnmorskor, sjukgymnaster, behandlingspersonal, kuratorer, psykoterapeuter, psykologer, logopeder, mfl. Klinisk hypnos får användas inom ramen för varje kompetensområde.
För att få använda klinisk hypnos i behandlingsarbete kräver Socialstyrelsen legitimationsgrundande sjukvårdsutbildning. Det är därför vårt intagningskriterium.
Kursen är 100 timmar - 2x2 dagar per termin, plus examination. Kursen bygger på praktiska övningar varvat med teoretiska föreläsningar. Specialiserade gästlärare bjuds in vid ett par tillfällen. Kursen ger stora möjligheter till personlig utveckling.
Milton Ericsson, Förhållningssätt och Etik, Hypnosens användningsområden, Trans – FMT (Förändrat medvetandetillstånd), Trygghetens betydelse och förankring, Fasorienterat arbete, Formella/informella induktionstekniker, Fördjupningstekniker, Direkta och indirekta suggestioner, Metaforer, hypnossagor, Ideomotoriska signaler, Hypnos och smärta, Jagstärkande arbete, Stress, utmattning, Sömnproblematik, Hypnos med barn o ungdomar, Friskvårdande förändringsarbete, rökstopp, viktminskning, Vad händer i hjärnan? Hypnosstrategier, Orientering i hypnospsykoterapi, Självhypnos samt Hypnosforskning.
Kursledare:
AnnKristin Lundmark, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut, Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Inger Lundmark, Fil. Kand, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Handledare, Aukt. Dramapedagog (RAD) Gestaltterapi grund Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Vi är medlemmar i SFKH - Svenska Föreningen för Klinisk Hypnos.
Examinator:
Gunilla Lundmark, Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, sexolog, Handledare Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Nästa grundkurs börjar med introduktion: 15+16 mars 2018
Kursavgift: 1800 kr per dag + moms (Totalt 27 000 kr + moms). Delbetalning accepteras. I kursavgiften ingår allt material och kaffe med tillbehör.
För information och anmälan: För mer information se www.ingerlundmark.nu. För anmälan vänligen kontakta Inger Lundmark på telefonnummer 0705 - 93 24 76 eller mejla till kontakt@ingerlundmark.nu
”Den har inte bara gett mig redskap i arbetet, utan blivit ett sätt att leva!” Sjukgymnast
”Underbart sätt att lära genom att göra. Bra blandning teori och praktik” Psykoterapeut
”Jag har lärt mig massor som jag kan använda med mina patienter. Dessutom har jag utvecklats personligen genom utbildningen!”
Tandhygienist
”Hypnos är ett fantastiskt sätt att arbeta med människor och ni som lärare är kunniga och inspirerande.” Psykoterapeut
CHP har även en fortsättningsutbildning i hypnospsykoterapi med traumabearbetning, ego-statesarbete mm, för dig med CHP-grund eller motsvarande + minst steg 1 psykoterapi.
Kursstart: Uppdateras inom kort
För dig som arbetar som psykolog eller psykoterapeut och som önskar fördjupa dina kunskaper inom traumafokuserad klinisk hypnos.
Fortsättningsutbildningen ger fördjupade kunskaper om stabilisering och bearbetning av trauma inom toleransfönstret. Du får även utbildning i hur hypnos integreras i behandlingen av annan vanligt förekommande problem inom individuell-, par- och familljeterapi. Utbildningen har ett begränsat antal platser.
Diplomerande utbildning med möjlighet till certifiering. Neurovetenskap och psykofysiologi, hypnotiska interventioner Body-Mind, trauma och relaterad problematik, etik bedömning och behandlingsplanering.
Kostnad: 1800 kr/ dag + moms, kostnad för handledning tillkommer. Allt material + kaffe m bröd ingår.
Kursstart: Start den 23-24 oktober och avslutas den 5-6 november 025.
För psykologer och psykoterapeuter med minst steg 1-utbildning och genomförd grundkurs i klinisk hypnos och CHP, SFKH eller motsvarade.
För detaljerad info- och anmälan kontakta Inger Lundmark på inger.slussen@gmail.com.
Kursledare: Inger Lundmark, leg. psykoterapeut, familjeterapeut, cert. hypnosterapeut, handledare
Övriga lärare:
Lina Skantze, socionom, leg. psykoterapeut, cert. hypnosterapeut, yogainstruktör
Daniel Cremonini, leg. psykoterapeut, cert. hypnosterapeut, yogainstruktör, handledare
Gästföreläsare förekommer.
Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper inom hypnos? Låt Slussen Hypnos & Psykoterapi hjälpa dig.
Hypnos är en kreativ behandlingsmetod som förenar body-mind, känsla och intellekt. Hypnosmetodiken fungerar vårdande och självutvecklande även för terapeuten.
Grundläggande hypnosteori, neurovetenskap och psykologi, praktiska metoder och hypnostekniker.
Psykologer
Psykoterapeuter
Sjuksköterskor
Barnmorskor
Tandläkare
Fysioterapeut
Logopeder
Andra yrkesverksamma inom vård och behandling.
Deltagare med minst s.k. steg 1 utbildning i psykoterapi vid genomgången grundkurs fortsätta ned Traumafokuserad fördjupningsutbildning efteråt.
För detaljerad info-och anmälan kontakta Inger Lundmark på inger.slussen@gmail.com.
Gästföreläsare:
Vänligen kontakta oss via mejl eller telefon:
Inger Lundmark 070-593 24 76, inger.slussen@gmail.com
Arbetar med individuell psykoterapi, parterapi familjeterapi med eller utan klinisk hypnos. Även ego-stateterapi, traumaterapi, handledning.
Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut, Psykoterapihandledare
Aukt. Dramapedagog (RAD)
Gestalterapi 1
Cert. Hypnosterapeut (ASCH)
Lärare i klinisk hypnos
Har tagit fram appen Hypnos & Hälsa
Arbetar med individuell psykoterapi, med och utan klinisk hypnos. Stresshantering och mental avslappning i Lugna grupper. Föreläsningar och workshops om stress och återhämtning för företag och organisationer.
Fil. Kand. Psykologi och Pedagogik, Aukt. Dramapedagog (RAD)
Psykoterapi steg 1. Diplomerad Hypnosterapeut
Mottagning Pustegränd 6, Södermalm (Slussen)
Psykoterapi med och utan hypnos
Läs mer: https://viktoriacarlsen.se
Cristina Sohl Stjernberg arbetar med individuell psykoterapi, vuxna barn och ungdomar, samarbetssamtal, parterapi och familjeterapi.
Leg. Psykoterapeut, Familjeterapeut
Italiensk psykologutbildning (Laurea in psicologia)
Arbetar med individuell psykoterapi med eller utan klinisk hypnos. Smärt- och stressreglering i grupp samt autentisk rörelse. Tar emot vuxna, barn och ungdomar.
Dans och Rörelseterapeut
Utbildad i klinisk hypnos via SFKH
Yogalärare
Läs mer: www.wronski-psykoterapi.com