Ängelholm
karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
0

Urolog i Ängelholm

På vården.se kan du jämföra 1 Urologer i Ängelholm. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
8 mottagningar i närheten av Ängelholm
Medicheck
Digital vårdgivare
specialist care
1.0 (1)

Inga tillgängliga tjänster att boka online
primary care
3.3 (16)

Inga tillgängliga tjänster att boka online
primary care
3.0 (2)

Inga tillgängliga tjänster att boka online
primary care
4.0 (3)

Inga tillgängliga tjänster att boka online
specialist care

Inga tillgängliga tjänster att boka online
specialist care

Inga tillgängliga tjänster att boka online
specialist care
4.5 (3)

Inga tillgängliga tjänster att boka online

Vad har urologer i Ängelholm för snittbetyg?

I nuläget finns det inga omdömen på urolog i Ängelholm. Lämna gärna ett omdöme om just din urolog i Ängelholm så att fler patienter kan hitta rätt vård!

Vilken urologer är bäst i Ängelholm?

Eftersom det inte finns några omdömen på urologer i Ängelholm idag så är det svårt att säga vilken som är bäst. Du kan till exempel jämföra öppettider eller adress, för att se vilken urologer som passar bäst för just dig.

Vilka urologer i Ängelholm har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga urologer i Ängelholm som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en urolog på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en urolog?

En urolog är en läkare som är specialist inom urologi vilket innefattar sjukdomar i njurar och urinvägar hos både män och kvinnor, samt det manliga könsorganet. 

Vad kan en urolog hjälpa till med?

En urolog kan utreda och behandla en mängd olika besvär, både med hjälp av kirurgi och läkemedel. Bland annat kan du få hjälp med

 • prostataförstoring
 • prostatacancer
 • njurcancer
 • urinblåsecancer
 • urinvägsstenar
 • urinvägsinfektion
 • urinretention
 • förträngning i urinvägarna
 • blödningar och skador i urinvägarna
 • inkontinens
 • förhudsproblem
 • impotens
 • sterilisering.

Urologer använder sig av flera olika metoder för att behandla och undersöka dina besvär. Bland annat används cytoskopi för att undersöka urinvägarna. Det innebär att man tittar in i kroppen med hjälp av ett så kallat cytoskop som förs in i urinröret. 

Vad har en urolog för utbildning?

För att bli urolog läser man först en sexårig läkarutbildning för att bli legitimerad läkare. Därefter skickar man en ansökan till Socialstyrelsen om specialistkompetens inom urologi. Ingen examination krävs, men det rekommenderas att man genomgår en urologi-examen anordnad av European Board of Urology

Som utbildad läkare är man legitimerad av Socialstyrelsen, vilket fungerar som en garanti på att man är kvalificerad och kan ge trygg och säker vård.

Vad kostar det att gå till en urolog?

Kostnaden för ett besök hos urologen varierar beroende på om du söker vård via regionen eller på en privat urologmottagning. 

På urologmottagningar som arbetar på uppdrag av regionen gäller den vanliga patientavgiften för specialistvård. Patientavgiften är olika i olika regioner, men har du inte remiss till mottagningen får du vanligen betala cirka 400 kr. Om du blivit remitterad av en annan läkare ligger avgiften på cirka 200 kr. Om du har frikort är besöket kostnadsfritt.

Priserna hos privata urologer varierar från mottagning till mottagning. Det beror också på vilken behandling du behöver. Ett läkarbesök hos en privat urolog kostar vanligen någonstans mellan 1000 – 2000 kr. 

Så bokar du tid hos en urolog

För urologiska besvär kan du i första hand söka dig till en vårdcentral. Urologer är specialistläkare och det krävs oftast en remiss för att söka vård, men på vissa mottagningar kan du boka tid utan remiss. Om du går via vårdcentralen kan läkaren där skriva en remiss till en urolog om det skulle behövas. Du kan också skriva en remiss på egen hand, så kallad egenremiss. Om du går till en privat urologmottagning där du själv betalar för besöker behöver du ingen remiss. Du kan ofta boka tid online på privata urologmottagningar.