Tandläkare i Stockholm

En tandläkare arbetar med tandvård och de flesta tandläkarmottagningar erbjuder regelbundna undersökningar och akut tandvård.

Läs mer

Vem?
Tandläkare
Vad?
Behandling
Var?
Stockholm
Fritextsök
Öppettider

BokningstypSortera på
Visa på karta
Mottagningar (468)
Digital vårdgivare (5)

Viktigt att tänka på med tanke på coronaviruset (covid-19)

Många vårdgivare har fortfarande öppet som vanligt, men du ska stanna hemma om du känner av symtom som snuva, halsont, hosta eller feber. På så sätt kan vi tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Hör av dig direkt till din vårdgivare om du behöver boka om din tid eller om du är osäker på vad som gäller hos just dem.

(74)
Öppet måndag från 08:00

Gloss & Floss

Ölandsgatan 42, Stockholm
(43)
Öppet måndag från 08:00

Tandläkare Siv Sladius

Odengatan 83, Stockholm
(29)
Öppet måndag från 08:00

Stockholms Tandhälsa Odenplan

Dalagatan 42, Stockholm
(35)
Öppet fredag från 08:00

Karlakliniken, Östermalm

Styrmansgatan 45, Stockholm
(31)
Öppet, idag till 17:00

City Dental

Drottninggatan 27, Stockholm
(20)
Öppet måndag från 08:00

Hornsgatans Tandvård

Hornsgatan 88, Stockholm
(12)
Öppet måndag från 08:30

Svea Tandläkarpraktik

Sveavägen 45, Stockholm
(13)
Öppet måndag från 09:00

Narkoskliniken

Rålambsvägen 10, Stockholm
(11)
Öppet måndag från 08:00

Dentalteamet Eva Jonsson

Kungsgatan 29, Stockholm
(10)
Öppet måndag från 08:00

Tandläkarna Frankander - Klinik 21

Hantverkargatan 21, Stockholm
(8)
Öppet måndag från 09:00

Tandläkare Stephan Johansson AB

Götgatan 9, 2 tr Stockholm
(7)
Öppet måndag från 08:00

Tandläkarhuset Odenplan

Odengatan 83, Stockholm
(7)
Öppet måndag från 08:00

Oral Care Västermalm

Kronobergsgatan 43, Stockholm
  • 1

Tandläkare i Stockholm

Stockholms tandläkare

Stockholm är den tandläkartätaste staden i Sverige och idag finns det nästan 1500 tandläkare som antingen är privata eller statligt anställda. De tandläkartätaste delarna i Stockholms innerstad är Vasastan och Östermalm.

Som patient får du själv välja vart du vill gå för att få tandvård i Stockholm. Som barn skrivs du automatiskt in i Folktandvården, men du kan byta och ändå få gratis tandvård till året du fyller 19.

Vad gör en tandläkare i Stockholm?

Tandläkare kan antingen arbeta inom Folktandvården eller på privata kliniker. I teamet ingår tandsköterska, tandhygienist och tandtekniker, men det är tandläkaren som diagnostiserar och behandlar patienten.

Vid ett tandläkarbesök läggs stort fokus på förebyggande behandlingar, då tandläkaren och tandhygienisten arbetar tillsammans för att hjälpa dig att undvika problem med dina tänder i framtiden.

Har du problem med dina tänder kan du behöva mer avancerade behandlingar som utförs av tandläkaren som exempelvis fyllningar, kronor, rotfyllning, implantat, tandställning och snark-/bettskena. Tandläkaren kan även hjälpa till vid akuta problem som exempelvis att tanden skadats eller om du har slagit ut en tand. De utför även estetisk tandvård som exempelvis att bleka tänderna och rätta till sneda tänder av estetiska skäl.

Hur ofta ska man gå till tandläkaren?

Hur ofta du bör gå till tandläkaren vid vuxen ålder beror på hur stora problem du har med dina tänder. Den rutinmässiga tandläkarundersökningen bör du gå på en gång om året, men vissa behöver gå oftare. De vanligaste problemen är karies och tandlossning och det är viktigt att de upptäcks i tid, därför rekommenderas man att gå på regelbundna besök.

Barn kallas automatiskt med jämna mellanrum till tandläkaren fram tills det året de fyller 19.

Vad kostar det att gå på en tandläkarbehandling i Stockholm?

Ett tandläkarbesök i Stockholm kostar olika beroende på vad det är för behandling som ska utföras. Att gå på en vanlig tandläkarundersökning brukar kosta från cirka 775 kronor och då kontrollerar tandläkaren manuellt och med hjälp av röntgen om du har hål, hur tandköttet ser ut och om det finns risk för tandlossning. Om det finns tandsten brukar tandläkaren även ta bort det.

De flesta tandvårdsmottagningar i Stockholm erbjuder något som kallas sista minuten-tid. Då kan du kan boka en tandläkarundersökning med kort varsel till kraftigt rabatterat pris. Hos oss kan du hitta alla mottagningar som erbjuder sista minuten-bokning på tandvård]1.

Akut tandvård i Stockholm

Om du är i behov av akut tandvård i Stockholm dagtid, kvällar och helger erbjuder vissa tandvårdmottagningar detta. Det kan exempelvis vara om du har tandvärk eller har slagit ut en tand.

Du kan hitta de som erbjuder akut tandvård hos oss på Vården.se här. De flesta mottagningar kan ta emot dig även om du inte är patient hos dem i vanliga fall.

Gratis tandvård för barn och ungdomar

Vanlig tandvård är gratis till och med den sista december det år du fyller 19. Från och med den första januari året du fyller 20 börjar tandvården att kosta, men som vuxen har du fortfarande rabatterat pris på tandvård. Beroende på vilken ålder du är i får du 150-300 kronor per år att använda som betalning vid ett tandläkarbesök och bidraget går att spara i upp till två år. Det finns även speciella högkostnadsskydd som kan utnyttjas vid mycket dyra tandvårdsbehandlingar och tandreglering.

Frisktandvård – tandvårdsavtal i Stockholm

Alla som bor i Stockholms län och är från 20 år och uppåt kan få Frisktandvård hos Folktandvården. Frisktandvård är regelbunden tandvård och akuttandvård till fast pris. Ett personligt framtaget frisktandvårdsprogram ser till att du får rätt hjälp i rätt tid och slipper oroa dig för vad det ska kosta. Du betalar samma summa oavsett hur många besök du måste göra hos tandläkaren.

Vill du bleka tänderna i Stockholm?

Ökad ålder och viss typ av livsmedel kan missfärga tänderna och tandblekning är en vanlig behandling mot problemet. I Stockholm erbjuder många tandläkare behandlingen tandblekning som kan utföras antingen hemma eller på mottagningen. Metoden går ut på att använda en blekande gel ibland i kombination med ljusbehandling eller laser.

Hitta tandläkare som utför behandlingen tandblekning i Stockholm.

Vilken utbildning går tandläkare i Stockholm?

För att få arbeta som tandläkare behöver man läsa det femåriga tandläkarprogrammet på högskola eller universitet. Efter examen får tandläkaren sin tandläkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen. I Stockholm finns det största tandvårdprogrammet på Karolinska Institutet.

Specialiseringar inom tandläkaryrket

Efter minst två års allmänpraktik som tandläkare kan de välja att vidareutbilda sig till specialist inom bland annat odontologi - läran om tänderna och deras sjukdomar. Inom odontologi finns flera specialiteter som exempelvis tandlossning, barn- och ungdomstandvård eller tandreglering.

Stockholm - Sveriges huvudstad

Stockholm är Sveriges huvudstad och den största staden i Norden och Skandinavien sett till antalet invånare. I den östligaste delen av Stockholm finns ett stort område med över 30 000 öar som kallas för Stockholms skärgård. Stockholms skärgård är en av världens mest örika sammanhängande skärgårdar.

Genom åren har Stockholm haft flera olika smeknamn som exempelvis "Nordens Venedig" och "Mälardrottningen". "Nordens Venedig" är den mest använda av utländska turister eftersom staden är uppbyggd på öar i havet, precis som staden Venedig.