Kurator i Örebro

På vården.se kan du jämföra 18 Kuratorer i Örebro. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
Karla vårdcentral, Örebro
Karla vårdcentral, Örebro logo
Vårdcentral
1.8
Vuxenhabiliteringen, Region Örebro län
Vuxenhabiliteringen, Region Örebro län logo
Fysioterapeut / Sjukgymnast
Ängens vårdcentral, Örebro
Ängens vårdcentral, Örebro logo
Vårdcentral
Olaus Petri vårdcentral, Örebro
Olaus Petri vårdcentral, Örebro logo
Vårdcentral
2.5
Obstetrik- och gynekologimottagningen USÖ
Obstetrik- och gynekologimottagningen USÖ logo
Fysioterapeut / Sjukgymnast
Mikaeli vårdcentral
Mikaeli vårdcentral logo
Vårdcentral
Skebäcks vårdcentral
Skebäcks vårdcentral logo
Vårdcentral
Tybble vårdcentral, Örebro
Tybble vårdcentral, Örebro logo
Vårdcentral
Adolfsbergs vårdcentral
Adolfsbergs vårdcentral logo
Vårdcentral
Lillåns vårdcentral
Lillåns vårdcentral logo
Vårdcentral
Odensbackens vårdcentral
Odensbackens vårdcentral logo
Vårdcentral
Kumla vårdcentral, Kumla
Kumla vårdcentral, Kumla logo
Vårdcentral
Nora vårdcentral, Nora
Nora vårdcentral, Nora logo
Vårdcentral

Vad har kuratorer i Örebro för snittbetyg?

I Örebro ligger snittbetyget för kuratorer på 2.32, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din kurator? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och kuratorer i Örebro.

Vilken kurator är bäst i Örebro?

Att välja vilken kurator i Örebro du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra kuratorer baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De kuratorer med bästa snittbetyg i Örebro på Vården.se är:

Så tycker patienter om kuratorer i Örebro

  • Mycket trevliga och bra bemötande. Enkelt och snabb behandling mycket bra kunskaper samt smidig provtagning

    – Roger N. Olaus Petri vårdcentral, Örebro

  • Väldigt trevlig personal med ett proffsigt bemötande och jag kom in på bokad tid utan ngn försening. Jag kan varmt rekommendera denna vårdcentral.

    – Stefan S. Capio vårdcentral Haga, Örebro

  • Har varit väldigt negativ till Capio gällande min diabetes tänkte byta efter kontakten framförallt med Sköterskor på chatten. Men efter mycket mejl och eländiga chatten så ringde läkare Oskar upp och lugnade mig därefter fick jag träffa den helt underbara AT läkaren Astrid och så enormt trevligt bemötande har jag aldrig träffat. Stor bukett blommor till Astrid och Oskar. Satsa på o behåll dom Bor på Söder men cyklar med glädje till Haga

    – Klas-Göran F. Capio vårdcentral Haga, Örebro

  • Fick så bra information och hjälp av min diabetessköterska

    – Annika H. Karla vårdcentral, Örebro

  • Haft kontakt vid två tillfällen. Första gången på plats och andra per telefon. Båda tillfällena har varit punkliga, vänliga och professionella från samtlig personal! Vid besöket fick jag den hjälp som behövdes efter längre besvär som försvann inom kort. Det enda problematiska var att få en tid där och då, vilket inte är konstigt imo att det var i början av Covid-19. Andra tillfället per telefon var angående sjukintyg pga symptom för Covid-19. Jag var orolig att det skulle ta två till tre dagar att lösa situationen, istället var det löst på en eftermiddag. Samtliga jag har haft kontakt med i personalen är trevliga och tillmötesgående. Jag har uppriktigt inte ett ont ord att säga.

    – Magnus F. Capio vårdcentral Haga, Örebro

Vilka kuratorer i Örebro har öppet på kvällar och helger?

Idag finns det inga kuratorer i Örebro som har öppet på kvällar eller helger. Om du vill nå en kurator på kvällen eller på helgen kan du prova att utöka din sökning på Vården.se.

Vad är en kurator?

En kurators huvudsakliga uppgift är att vara ett stöd för individer som befinner sig i svåra livssituationer genom att erbjuda rådgivning och hjälp i olika frågor. Om du behöver stöd kan du prata med en kurator. Kuratorer arbetar ofta inom exempelvis skolväsendet som skolkurator, inom sjukvården eller socialtjänsten. Kuratorer kan också arbeta för andra organisationer som erbjuder socialt stöd och rådgivning. Du kan prata med en kurator online.

Vad gör en kurator?

En kurators arbetsuppgifter kan variera beroende på den specifika arbetsplatsen, men vanligtvis bistår de med att hantera känslomässiga utmaningar, sociala svårigheter och psykosociala problem. De erbjuder rådgivning, stödsamtal och praktisk hjälp för att hjälpa personer att förbättra sin livssituation. Kuratorer kan också vara involverade i att koordinera vård eller samordna olika hjälptjänster för sina patienter.

Vad är det för skillnad på en kurator och en psykolog?

Skillnaden mellan en kurator och en psykolog ligger i deras utbildning och fokusområden. Kuratorer hjälper ofta till med praktiska och sociala aspekter av en individs liv, medan psykologer är specialister inom den mentala och känslomässiga hälsan. En psykolog har en universitetsutbildning i psykologi, kan erbjuda psykoterapi och genomföra psykologiska utvärderingar och tester. Kuratorer kan också ha en universitetsutbildning, men deras fokus ligger i arbetet med att erbjuda socialt och praktiskt stöd i svåra situationer.