Har du fått hälsporre? Hos Muskelcentrum Uppsala Fyristorg vet vi hur vi ska behandla din fot så att du kan bli av med dina besvär.
Hälsporre innebär att man får ont under hälen, precis i hälens framkant. I vissa fall kan också senan omvandlas till ben vid infästningen i hälbenet, vilket är kroppens naturliga reaktion på en kroniskt ökad belastning. Det de flesta märker är att det gör ont under foten när man kliver upp på morgonen. Detta beror på att man låtit foten och vristen vila under natten, och när man sedan ställer sig upp blir belastningen på senan påtaglig.
Man kan få hälsporre när man överbelastar ett visst område i sin kropp. Om du upplever obalans i dina muskler eller att vissa delar av din kropp är stela, så finns det risk att krafterna inte fördelas optimalt. I detta fall sker då en överbelastningen på en vävnad i kroppen som påverkar hälen. Har du en stel ländrygg eller svaga muskler i höften kan det vara en orsak till att belastningen på dina fötter inte fördelas på ett bra sätt och att det är därför du fått hälsporre.
När du kommer till någon av våra skickliga naprapater börjar vi med att identifiera funktionsfelet i nervsystemet, för att kunna åtgärda det. Vi tittar specifikt på om du har svaga stabiliseringsmuskler i fötterna eller höften, och undersöker din rygg. Utifrån denna analys tar vi fram en behandling som är unikt anpassad efter dig, och ger dig dessutom övningar som du själv kan göra för att undvika att problemen med hälsporre kommer tillbaka igen.
Vill du få hjälp med din hälsporre? Boka en tid hos Muskelcentrum Uppsala Fyristorg, så hjälper vi dig!