Kognitiv beteendeterapi, KBT

Familjeterapeuterna Syd i Lund erbjuder kognitiv beteendeterapi, även känt som KBT! Vad innebär kognitiv beteendeterapi? Begreppet syf...

Boka tid hos Familjeterapeuterna Syd i Lund för Kognitiv beteendeterapi, KBT.

från 200kr
200 kr för dig med remiss. Utan remiss - 45 min: 1075kr (paket 5 gånger för 4300 kr) 60 min: 1400 kr (paket 5 gånger för 5600 kr) 75 min: 1700 kr 90 min: 2000 kr

Vad innebär kognitiv beteendeterapi?

Begreppet syftar till förhållandet och samspelet mellan individen och omgivningen – det som finns, och vad som händer här och nu. I kognitiv beteendeterapi är målet att identifiera vilka tankemönster du har när du mår dåligt, för att sedan kunna utveckla nya sätt att förhålla sig till sina svårigheter för att få dem att försvinna, minska eller helt enkelt inte utgöra några hinder i livet.

Hur går en behandling till?

Tillsammans med din psykoterapeut arbetar du fram verktyg för att kunna förändra de identifierade tankemönstren och må bättre. En KBT-behandling kan innebära olika slags psykopedagogiska inslag för att öka insikten om vad ångest innebär och hur det kan yttra sig, och vad du kan göra för att minska dina besvär. Ofta använder terapeuten flera metoder för att uppnå optimal effekt, till exempel som ångestexponering, verbala övningar och avslappningsövningar. Du och din psykoterapeut går tillsammans alltid igenom hur behandlingen ska läggas upp för att passa dig bäst.

KBT tillsammans med familj eller partner

Familjeterapeuterna Syd i Lund kan erbjuda KBT-behandling utifrån en persons problem och upplevelser genom individuell terapi. Men det är även möjligt att gå i KBT i grupp tillsammans med sin familj eller partner.

Kontakta gärna oss för ytterligare information eller för att boka tid!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Familjeterapeuterna Syd i Lund erbjuder.

Lund
Välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Lund! Hos oss kan vi erbjuda olika former av psykoterapi, där behandlingsarbetet alltid utgår ifrån ledord som respekt, transparens och glädje. Detta var även grundaren Johan Hagströms syfte när han bildade Familjeterapeuterna Syd AB år 2012, efter att tidigare jobbat som själavårdare, psykoterapeut och handledare. Filosofin, då som nu, är att bedriva en verksamhet med en öppen atmosfär där alla ska känna sig välkomna och kunna utvecklas – anställda som klienter. Psykoterapi med olika inriktningar Familjeterapeuterna Syd i Lund kan erbjuda våra klienter en rad behandlingar, både individuellt och i grupp tillsammans med en partner eller familj. Vi använder oss av metoder som psykodynamisk terapi (PDT) samt kognitiv beteendeterapi (KBT). Som komplement till behandlingarna kan vi också erbjuda mindfulness och medicinsk yoga. Hälsoval Skåne Vår mottagning är del av Hälsoval Skåne, vilket innebär att vi på uppdrag av Region Skåne arbetar inom vårdval psykoterapi. Vi tar även emot remisser från primärvården i Skåne och erbjuder psykoterapi inom högkostnadsskyddet. Vård för privata kunder och företag Hos Familjeterapeuterna Syd är både privata kunder och företag välkomna. Du har då möjlighet att skicka oss en egenremiss där du beskriver dina besvär. Vi gör en bedömning och erbjuder dig sedan en tid hos oss. Vi har breda språkkunskaper och kan också förmedla tolk vid behov. Våra mottagningar Familjeterapeuterna har verksamhet på många orter i Sverige. Du hittar oss i: Stockholm - Gamla stan Stockholm - Östermalm, Humlegården Malmö Helsingborg Lund Rättvik Uppsala Örebro Växjö Nässjö Göteborg Kristianstad Vi har även mottagningar utanför Sverige, i: Köpenhamn Fuengirola Barcelona Varmt välkommen till Familjeterapeuterna Syd AB i Lund!

Vi jobbar här

Annika Kristensson
Annika Kristensson

Beteendevetare, basutbildad i integrativ psykoterapi, familjerådgivare, diplomerad, psykosyntesterapeut

Charlotte Quiroz
Charlotte Quiroz

steg 1 KBT, Socionom, Familjerådgivare

Romana Rimar
Romana Rimar

Leg. psykolog

Mats Lundgren
Mats Lundgren

leg. sjuksköterska och leg. psykoterapeut