Mellanrumsborstguide

ANNONS. Innehåll från Plackers

Att rengöra mellan tänderna är det viktigaste du kan göra för en hälsosam mun då det utgör hela 50 procent av en god munhälsa. Mellanrumsborste och tandtråd är två effektiva verktyg för att få bort matrester, bakterier och plack som kan orsaka ohälsa och sjukdomar i munnen. Sjukdomar som kan motverkas med bra mellanrumsrengöring är till exempel parodontit (tandlossning), gingivit (blödande tandkött) och karies/tandröta.

22 mars 2016 kl 08:53

Mellanrumsborsten är ett väldigt bra komplement till den klassiska tandtråden då tandtråd inte alltid räcker till eller fungerar för alla munnar. Borstarna rekommenderas ofta i situationer där tandtrådsanvändning är svår eller omöjlig, t ex när man har mycket lagningar, broar, tandställning eller proteser.

Plackers Interdental® mellanrumsborstar finns i olika storlekar från 0,4 mm upp till 1,1 mm och har skaft helt i gummi för bra grepp och skonsam användning. Hela skaftet kan böjas för bättre åtkomlighet och borstarna har en stark och stadig plastöverdragen metalltråd.

Vårda dina tänder med tandtråd

Följ dessa steg när du använder mellanrumsborsten

  1. För varsamt in borsten mellan tänderna. Forcera inte in borsten i trånga tandmellanrum. Rådgör med tandläkare för val av rätt storlek.
  2. Borsta försiktigt fram och tillbaka. Undvik att böja metalltråden då detta kan minska borstens hållbarhet.
  3. Skölj borsten efter användning.

Plackers har flera olika typer av produkter som underlättar att rengöringen mellan tänderna som du kan se här.

Vill du lära dig mer – här är Vården.se:s och Plackers tandvårdsskola