Därför ska du välja Karlatandläkarna för ditt tandimplantat

Därför ska du välja Karlatandläkarna för ditt tandimplantat

Tandimplantat kan vara lösningen för dig som har förlorat en eller flera tänder. Men det är en behandling som kan vara både kostsam och pågå under en längre tid. Därför är det viktigt att välja rätt tandläkarklinik. Hos Karlatandläkarna i Stockholm finns kunniga tandläkare med lång erfarenhet av just tandimplantat, som kan hjälpa dig.

20 mars 2024 kl 11:19
Därför ska du välja Karlatandläkarna för ditt tandimplantat

Vad innebär ett tandimplantat?

Om du har förlorat en eller flera tänder kan du ersätta den eller dem med tandimplantat. Idag är tandimplantat den bästa tekniken för att skapa nya, konstgjorda tänder som sitter fast i munnen, om du inte önskar ha löstagbara tandersättningar, till exempel löständer. Ett tandimplantat består av två delar: en konstgjord tandrot i titan som skruvas fast av tandläkaren i käkbenet vid en operation, samt en ny tand som skruvas eller cementeras på implantatet. Därmed kan din nya tand ersätta det gamla som du tappat. 

Vad kostar tandimplantat?

Då tandimplantat sitter fast i munnen är de mer kostsamma än avtagbara ersättningar. Om du vill ersätta en tand med implantat kan det kosta upp emot 35 000 – 40 000 kr, exklusive eventuellt bidrag från det statliga tandvårdsstödet. 

Så går behandling med tandimplantat till hos Karlatandläkarna

Hos Karlatandläkarna följs en gedigen plan för att se till att du får ett tandimplantat som är anpassat efter dig och där alla moment av behandlingen utförs på rätt sätt. Här kan du räkna med att få ett professionellt bemötande av erfarna och kunniga tandläkare. Hos Karlatandläkarna har de dessutom gått omfattande efterutbildning inom implantologi och plastikkirurgi i munhålan.

  • Steg 1 – Utredning

Behandlingen börjar med en eller flera utredningar med röntgen. Det är vanligt att använda 3D-röntgen när tandläkaren ska avgöra om tandimplantat är en bra lösning för just dig och ifall en implantatoperation är möjlig. En sak som tandläkaren tittar på är till exempel benvolymen och slemhinnans förutsättningar där du önskar sätta implantatet.

  • Steg 2 – Operation av tandimplantat

När planeringen är klar och tandläkaren har försäkrat sig om att ha hittat den bästa lösningen för patienten, bokas en tid in för operation, då titanskruvarna ska fästas i tandbenet. Efter operationen får du räkna med att det tar cirka 8-12 veckor för området att läka, och i vissa fall krävs längre läkningstid. Under den tiden får du möjlighet till en tillfällig lösning för att slippa gå utan tand/tänder, vilket du kommer överens om med Karlatandläkarna.

  • Steg 3 – Du får en ny tand

När titanskruvarna har läkt in i käkbenet, börjar processen med att tillverka ersättningen av tanden eller tänderna. Detta tar vanligtvis bara 2 veckor. Efter detta bokas en tid med dig för att sätta fast den nya tanden på skruvarna.

Hur lång tid tar det innan den nya tanden är på plats?

För insättningen av ett tandimplantat kräver behandlingen i bästa fall bara fem besök – ett besök för insamling av material och planering, två besök för operation och läkningskontroll och två besök för det protetiska arbetet, det vill säga när du ska få din nya tand. Hur lång tid implantatbehandlingen tar är individuellt beroende på hur du läker, men från början till slut kan det ta cirka fyra månader innan din nya tand är på plats. 

Hur länge håller tandimplantat?

Ett tandimplantat kan hålla hur länge som helst givet att:

  • Du får rätt förutsättningar, till exempel att utformningen av den nya tanden passar med din mun och dina andra tänder.
  • Du har ett bra samarbete med din tandläkare.
  • Du tar hand om ditt tandimplantat.

Välkommen till Karlatandläkarna på Grev Turegatan 60 på Östermalm i Stockholm, om du önskar veta mer om tandimplantat. Här får du ett professionellt bemötande i en trygg miljö, där tandläkarna drivs av att hitta den bästa lösningen för just dig.