Ta hand om dina tänder med Frisktandvård

ANNONS. Innehåll från Folktandvården Stockholm.

För många är tandvård en stor kostnad som ofta kommer olägligt. Men hos Folktandvården Stockholm kan du teckna frisktandvårdsavtal. Då betalar du en fast summa varje månad som täcker in den tandvård du behöver, från regelbundna undersökningar till akuttandvård. Det är ett smart sätt att prioritera sin tandhälsa och slippa dyra överraskningar.

9 december 2018 kl 10:52

Folktandvården Stockholm

Frisktandvård hjälper dig hålla koll på kostnaden

Frisktandvård är, enkelt förklarat, tandvård till ett fast pris. Istället för att betala när du går till tandläkaren betalar du en fast månadskostnad, och för det priset får du den hjälp du behöver inom Folktandvården.

– Man kan se det som en smart försäkring för bättre tänder och ekonomi, säger Åsa Brandt, kommunikationschef på Folktandvården Stockholm.

Genom frisktandvård slipper du dyra överraskningar, eftersom bland annat akuttandvård, lagningar och rotfyllningar ingår i priset. Så om du får akuta problem med tänderna behöver du inte betala stora summor pengar för din behandling. I Frisktandvården ingår även förebyggande tandvård och du blir regelbundet kallad till undersökningar, så eventuella problem kan upptäckas och behandlas i god tid.

Både trygghet och flexibilitet

Det finns många fördelar med Frisktandvård, men framför allt innebär det en stor trygghet. Du behöver inte gå och oroa dig för oförutsedda kostnader, utan kan känna dig lugn i att du kommer att få den hjälp du behöver.

– Frisktandvård är tryggt, säger Åsa Brandt. Man blir automatiskt kallad till regelbundna undersökningar och skulle det hända något – man behöver laga en tand eller får tandvärk – så ingår det i avtalet utan extra kostnad.

Om du har tecknat frisktandvårdsavtal och sedan flyttar till en annan del av landet kan du också ta med dig avtalet till ditt nya län. Dessutom får du akuttandvård på Folktandvården i hela landet.

Folktandvården Stockholm

Vad tycker kunderna?

Många av Folktandvårdens kunder uppskattar den trygghet det innebär att betala ett fast pris för sin tandvård via Frisktandvård.

– Jag hörde talas om Frisktandvård och jag tyckte det lät bra med ett avtal där man betalade en liten summa varje månad, som en slags försäkring, berättar Love, en av över 90 000 stockholmare som har valt att teckna frisktandvårdsavtal.

Men det är inte bara den ekonomiska tryggheten som uppskattas. Frisktandvården är också ett bra sätt för många att verkligen medvetet prioritera sin tandhälsa.

– Jag skjuter inte på mina besök utan ser till att gå regelbundet och ta del av de behandlingar jag behöver, avslutar Love.

Så tecknar du frisktandvårdsavtal

Alla vuxna som bor i Stockholms län kan teckna friskvårdsavtal med Folktandvården Stockholm, från den första januari det år som man fyller 24 år. För att teckna avtal behöver du först komma på undersökning hos någon av Folktandvårdenskliniker. Om du har något som behöver åtgärdas ska det göras först och du betalar ordinarie pris för undersökningen och eventuell behandling.

Vid undersökningen gör tandläkaren också en bedömning av dina tänder och utifrån den hamnar du i en av tio premiegrupper. Ju bättre munhälsa du har desto lägre månadsavgift får du. Den lägsta avgiften är 30 kr per månad. I Stockholm är den vanligaste premiegruppen 3, där kostnaden ligger på cirka 100 kr per månad.

Avtalet löper under 3 år och du väljer själv om du vill betala för hela perioden med en gång, eller betala lite varje månad via autogiro. När avtalet är slut behöver du inte göra något själv, utan du blir automatiskt kallad till en undersökning där du blir erbjuden att förlänga avtalet. Skulle du vilja säga upp avtalet kan du göra det när som helst utan att behöva ange orsak.