Därför ska du behandla din fetma hos CK Klinikerna Kirurgi

Därför ska du behandla din fetma hos CK Klinikerna Kirurgi

Fetma är en sjukdom som kännetecknas av en onormal eller överdriven fettansamling i kroppen. Om du vill få hjälp med att gå ner i vikt på grund av övervikt eller fetma, kan CK Klinikerna Kirurgi i Saltsjö-boo hjälpa dig. Boka tid och få hjälp redan idag!

7 september 2023 kl 10:25
Kvinna med fetma sitter på en sten vid vattnet och doppar fötterna

Vad är fetma och varför ska man gå ner i vikt?

Om du lider av fetma kan det leda till flera hälsoproblem, till exempel diabetes typ 2, högt blodtryck, hjärt-kärlsjukdomar, sömnapné, artros och vissa typer av cancer. Fetma kan också påverka den psykiska hälsan och livskvaliteten negativt. Fetma är en allvarlig sjukdom och därför viktig att behandla. Genom att ta hand om din vikt kan du förbättra din hälsa, förlänga livet och öka din allmänna livskvalitet.

Allt under ett tak hos CK Klinikerna Kirurgi

Om du lider av fetma eller övervikt och vill få hjälp med din viktminskning, kan du kontakta CK Klinikerna Kirurgi, specialistkliniken i Saltsjö-boo. Med lång erfarenhet och hög kompetens inom den kirurgiska behandlingen av fetma kan du få råd och stöd från specialister för att se vilken behandling som passar dig. Ofta vill man gå ner i vikt snabbt, men CK Klinikerna förespråkar en god och hållbar viktnedgång som varar för resten av livet. 

Gastric Sleeve och Gastric Bypass

CK Klinikerna Kirurgi erbjuder Gastric Sleeve, Gastric Bypass och andra kirurgiska ingrepp såsom konvertering från Sleeve till Bypass. Dessa metoder syftar till att minska magsäckens storlek eller förkorta tarmens längd, så att du äter mindre och absorberar mindre kalorier:

  • Gastric Sleeve innebär att man skär bort en stor del av magsäcken och lämnar kvar en smal tubformad magsäck. 
  • Gastric Bypass innebär att man kopplar om tarmarna så att maten går förbi en stor del av magsäcken och tunntarmen. 
  • Ytterligare en metod, konvertering, till exempel att man byter från Sleeve till Bypass, kan vara nödvändigt i vissa fall.

Dietistrådgivning

Rådgivning kring kosten är en viktig del av alla behandlingar, eftersom kostvanorna har stor betydelse för vikten och hälsan. CK Klinikerna Kirurgi har erfarna dietister som kan ge dig individuella råd om hur du kan äta hälsosamt, balanserat och varierat, samt hur du kan hantera eventuella näringsbrister eller matsmältningsproblem efter en kirurgisk behandling.

Magballonger mot fetma

Magballonger är en icke-kirurgisk metod som består av att placera en uppblåsbar ballong i magsäcken genom ett endoskop. Ballongen tar upp plats i magsäcken och ger en känsla av mättnad, vilket gör att du äter mindre. Ballongen tas bort efter 6-12 månader. Magballonger kan vara ett bra alternativ för dig med ett BMI mellan 27 och 35 som inte har lyckats gå ner i vikt med andra metoder.

Läkemedel mot fetma

Det finns mediciner som påverkar aptiten, mättnadskänslan, fettupptaget eller ämnesomsättningen. Läkemedelsbehandling kan vara ett komplement till livsstilsförändringar eller ett alternativ för personer som inte är lämpliga för kirurgi. Läkemedlen ska alltid ges i samråd med läkare och dietist, samt följas upp regelbundet.

Bukplastik och bröstförminskning

Både bukplastik och bröstförminskning är rekonstruktiva ingrepp som syftar till att ta bort överskottshud och fett från buken eller brösten efter en stor viktnedgång. Dessa ingrepp kan bidra till att förbättra utseendet, självkänslan och komforten hos personer som lider av hudöverskott eller hängande bröst. Detta är sista steget i den holistiska behandlingen för överviktspatienter på CK Klinikerna Kirurgi.

Fördelarna med att välja CK Klinikerna Kirurgi 

Varför ska du välja CK Klinikerna Kirurgi? 

  • Ett professionellt och engagerat team. CK Klinikerna Kirurgi består av läkare, kirurger, dietister, sjuksköterskor, psykologer och administratörer med lång erfarenhet och hög kompetens inom fetmaområdet. De arbetar tillsammans för att ge dig den bästa möjliga vård och uppföljning, samt för att skapa en trygg och trevlig atmosfär på sin klinik.
  • Ett individuellt och helhetsinriktat synsätt. För CK Klinikerna Kirurgi är varje person unik och har olika behov, förutsättningar och mål. Därför utformar de en individuell behandlingsplan för dig som tar hänsyn till din medicinska historia, dina önskemål och din livssituation. De fokuserar inte bara på viktnedgång, utan också på din fysiska, psykiska och sociala hälsa.
  • Brett utbud av behandlingar. CK Klinikerna Kirurgi erbjuder flera olika behandlingsalternativ för fetma och övervikt, så att du kan välja dem som passar dig bäst. Då de har tillgång till moderna och säkra utrustningar och tekniker är deras behandlingar effektiva och trygga.
  • Hög kvalitet och säkerhet. CK Klinikerna Kirurgi följer de nationella riktlinjerna för vård vid fetma och patientlagen och har ett kvalitetssystem som säkerställer att de ständigt utvecklar och förbättrar deras verksamhet. De har också ett gott samarbete med andra vårdgivare, såsom primärvården, sjukhusen och landstingen, för att garantera en god kontinuitet och samordning i vården.

Så kontaktar du CK Klinikerna Kirurgi 

  • Telefon: Du kan ringa CK Klinikerna Kirurgi på 08-400 140 30 mellan kl. 08:00 och 16:00 på vardagar. Då kan du ställa frågor, boka tid eller avboka tid.
  • E-post: Du kan skicka e-post på info@ckkirurgi.se. Då kan du ställa frågor, begära information eller skicka in remisser eller intyg.
  • Hemsida: Du kan besöka CK Klinikerna Kirurgis hemsida på www.ckkirurgi.se. Där kan du läsa mer om deras klinik, deras behandlingar, deras team och deras patientberättelser. Du kan också fylla i ett kontaktformulär eller en intresseanmälan online.

Varmt välkommen att besöka CK Klinikerna Kirurgi för att hjälpa dig med din viktminskning!