Hitta rätt… Osynlig tandställning!

Hitta rätt… Osynlig tandställning!

2023-10-03

Funderar du på tandställning? Idag finns många diskreta alternativ, så kallade ”osynliga” tandställningar. Tillsammans med tandläkarkedjan Tandea berättar vi mer om hur det fungerar!

Det som vi ofta kallar för tandställning heter egentligen tandreglering. På riktigt tandläkarspråk heter det ortodonti. Det är en effektiv behandling som justerar tänderna så att de hamnar i rätt position, om de sitter snett eller trångt.

Många har kvar bilden av tandställning som den traditionella ”rälsen”, som helt enkelt limmas fast på tändernas framsida. Men idag finns det betydligt mer diskreta alternativ, med genomskinliga plastskenor som går att ta av och på, och som knappt syns alls när de används. Tandea är en av de tandläkarkedjor som erbjuder behandling med dessa osynliga tandställningar.

Varför är osynlig tandställning så populärt?

En osynlig tandställning skiljer sig på flera punkter jämfört med ”rälsen”. Först och främst är den avtagbar. Tandställningen består av specialanpassade skenor i plast som placeras över tänderna och du kan själv ta av dem, exempelvis när du äter.

Osynliga tandställningar är också mycket diskreta. Eftersom skenorna är genomskinliga så syns de knappt. En ytterligare fördel med osynlig tandställning är att den i de flesta fall är billigare än räls.

Gratis konsultation för osynlig tandställning hos Tandea

Osynlig tandställning lämpar sig bäst för lättare korrigeringar och passar därmed inte för alla typer av tandförflyttningar. Därför får du alltid börja med att komma på en konsultation, där tandläkaren kan göra en bedömning av om osynlig tandställning är rätt för dig.

Tandea är en av de tandläkarkedjor som erbjuder tandreglering med osynlig tandställning, av märket ClearCorrect. För att du enkelt ska få veta om behandlingen är rätt för dig erbjuder de gratis konsultation fram till årsskiftet. Då får du också ett kostnadsförslag, baserat på behandlingstiden och vilken typ av korrigering som ska göras.

Du hittar en lista på alla Tandeas kliniker här.


Publicerad: 3 oktober 2023 kl 09:38
Uppdaterad: 3 oktober 2023 kl 09:38

Författare:

Skriv kommentar