karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
0
1

Psykiatrisk akutmottagning i Växjö

På vården.se kan du jämföra 2 Psykiatriska akutmottagningar i Växjö. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst Läs mer.
2 mottagningar i närheten av Växjö
mental health

Inga tillgängliga tjänster att boka online
mental health

Inga tillgängliga tjänster att boka online

Vad har psykiatriska akutmottagningar i Växjö för snittbetyg?

I Växjö ligger snittbetyget för psykiatriska akutmottagningar på 3.5, vilket är sämre än i resten av landet. Vad tycker du om din psykiatrisk akutmottagning? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och psykiatriska akutmottagningar i Växjö.

Vilken psykiatrisk akutmottagning är bäst i Växjö?

Att välja vilken psykiatrisk akutmottagning i Växjö du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra psykiatriska akutmottagningar baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De psykiatriska akutmottagningar med bästa snittbetyg i Växjö på Vården.se är:

Så tycker patienter om psykiatriska akutmottagningar i Växjö

Vilka psykiatriska akutmottagningar i Växjö har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa psykiatriska akutmottagningar:

Vad är psykakuten?

En psykiatrisk akutmottagning, även kallad psykakuten eller psyket, är en vårdmottagning som erbjuder akut psykiatrisk vård och hjälp för personer i kris eller med akut psykisk ohälsa. På psykakuten arbetar ett team bestående av psykiatriker, psykologer, sjuksköterskor och annan vårdpersonal som är specialiserade inom psykiatri.

Vad händer på en psykiatrisk akutmottagning?

Teamet på psykakuten bedömer och behandlar personer med akuta psykiska problem. Det kan vara ett brett spektrum av tillstånd, till exempel akut depression, självmordsrisk, akut psykos, panikångest, extrem ångest eller svår sömnstörning. Teamet försöker stabilisera situationen och ge stöd och vård för att undanröja eller lindra patientens akuta psykiska problem

När ska man åka till psykakuten?

Det finns flera situationer då det kan vara nödvändigt att söka hjälp på psykakuten. Om en person har starka självmordstankar eller planer, eller är utom kontroll på grund av sin psykiska hälsa och inte kan hantera det själv, bör personen uppsöka akut psykiatri. Andra orsaker kan vara plötsliga extrem ångest- eller panikattacker, en psykos, hallucinationer, eller om någon verkar vara i fara för sig själv eller andra. Det är viktigt att komma ihåg att man alltid kan kontakta sin vårdcentral eller jourhavande psykiatriker för råd om när och var man ska söka hjälp.