karta knapp bakgrund
Filter
Lediga tider
0
0
0
0
Öppettider
99+
43

Psykiatriker i Uppsala

På vården.se kan du jämföra 32 Psykiatriker i Uppsala. Boka tid på den mottagning som passar dina behov bäst
189 mottagningar i närheten av Uppsala
mental health
Öppet idag till 17:00

Vad har psykiatriker i Uppsala för snittbetyg?

I Uppsala ligger snittbetyget för psykiatriker på 3.77, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din psykiatriker? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och psykiatriker i Uppsala.

Vilken psykiatriker är bäst i Uppsala?

Att välja vilken psykiatriker i Uppsala du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra psykiatriker baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.

Snittbetyg enligt patientomdömen på Vården.se

De psykiatriker med bästa snittbetyg i Uppsala på Vården.se är:

Så tycker patienter om psykiatriker i Uppsala

 • Gick hos en psykiater som vägrade byta ut min medicin trots mycket allvarliga biverkningar samtidigt som jag höll på att gå in i väggen. Ringde Carl och fick en tid, gått till honom i lite drygt 6 månader och jag har aldrig blivit bättre bemött av någon inom vården. Man märker att han verkligen tänker efter och är (i mitt amatörmässiga tycke) mycket duktig på att kombinera mediciner och behandlingar om en av något inte räcker till. Jag hade fullständigt gått under om jag inte hade hamnat hos Carl. Rekommenderas starkt!

  – Erik A. Carl Bergfors läkarmottagning

 • Jag har gått till Alex i ett antal år och kan säga att jag är mycket nöjd med den behandling och bemötande jag har fått. Mycket kunnig och lyhörd och hans enda fokus är att jag ska må bra och ha en fungerande vardag i den mån det är möjligt.

  – Rikard J. Alex Psykiatri & Terapi AB

 • Inlyssnande, empatisk, och prestigelös. Utgick ifrån min berättelse och mitt perspektiv istället för att stirra sig blind på snäva diagnoskriterier. Med över 10 års erfarenhet av psykiatriker kan jag utan tvekan säga att Karolina är i en klass för sig vad gäller empatisk förmåga. Är du ärrad av arroganta översittare inom psykiatrin rekommenderar jag starkt att vända dig till henne för en drastiskt annorlunda upplevelse.

  – Joel B. Karolina Arnold läkarmottagning Fluere AB

 • Har alltid fått ett bra bemötande. Känner mig hörd och delaktig i min behandling. Har jag haft funderingar mellan mina tider har jag fått svar på dessa genom sms.

  – Therese L. Karolina Arnold läkarmottagning Fluere AB

 • Carl Bergfors har verkligen hjälpt mig! Utan hans hjälp hade jag antagligen inte levt idag

  – Lotta B. Carl Bergfors läkarmottagning

Vilka psykiatriker i Uppsala har öppet på kvällar och helger?

Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa psykiatriker:

Vad är en psykiatriker?

En psykiatriker, eller psykiater, är en läkare som specialiserat sig inom området psykiatri. Psykiatriker har genomgått medicinsk utbildning och har sedan valt att specialisera sig inom psykiatri för att kunna arbeta med diagnos, behandling och vård av patienter med olika psykiska sjukdomar och störningar. Du kan träffa en psykiatriker på psykiatrin via remiss, eller en privat psykiatriker. Vissa mottagningar erbjuder dig även att träffa en psykiatriker online.

Vad gör en psykiatriker?

En psykiatriker har som huvuduppgift att bedöma, diagnostisera och behandla psykiska sjukdomar och störningar. De kan använda sig av olika metoder, som medicinering, psykoterapi och andra behandlingar för att hjälpa sina patienter att förbättra sin psykiska hälsa.

Vad är skillnaden mellan psykolog och psykiatriker?

Skillnaden mellan en psykolog och en psykiatriker ligger i utbildning och befogenheter. En psykolog har en akademisk utbildning inom psykologi och kan arbeta med diagnostisering samt utföra psykoterapi och rådgivning. En psykiatriker är en läkare med en bredare medicinsk utbildning som kan diagnostisera psykiska sjukdomar och förskriva medicin som en del av behandlingen. Psykologer kan inte skriva ut medicin, utan samarbetar ofta med psykiatriker när medicinsk behandling behövs.