Naprapat i Göteborg

En naprapat arbetar med besvär och sjukdomar från rygg, leder och muskler i såväl förebyggande, behandlande som rehabiliterande syfte. Naprapaten har en 4-årig utbildning samt ett års praktik inom hälso- och sjukvård vilket leder till legitimation via Socialstyrelsen.

De behandlingsmetoder en naprapat använder är bland annat manipulation och mobilisering av leder, massage och stretching samt ibland elektroterapi och akupunktur. Dessutom får man ofta råd om vad man själv kan göra för att slippa få tillbaka besvären. Det finns naprapater som har avtal med regionerna (landstingen) men vanligast är att patienten själv, arbetsgivaren eller ett försäkringsbolag står för kostnaden.

Läs mer

Vem?
Naprapat
Vad?
Behandling
Var?
Göteborg
Fritextsök
Öppettider

BokningstypA - H

I - P

Visa alla
2 Träffar
Sortera på
klicka för att öppna
en interaktiv karta

 

Naprapat i Göteborg

Göteborg - Sveriges näst tätaste naprapatstad

Göteborg är idag Sveriges näst tätaste naprapatstad med omkring 60 stycken naprapater. Vanligast är att en naprapat arbetar inom den privata sektorn, antingen som egenföretagare eller som anställd. För att få gå till en naprapat i Göteborg behöver du ingen remiss.

Vad betyder naprapati?

Naprapati betyder ”korrigera orsak till lidande”. Ordet har sitt ursprung i det tjeckiska ordet ”napravit” som betyder korrigera och det grekiska ordet ”pathos” som betyder lidande.

Vad behandlar en naprapat?

En naprapat utreder, förebygger och behandlar många olika funktionsrubbningar och smärttillstånd. Besvären kan vara tillfälliga (akuta) eller långvariga (kroniska). Det kan vara ryggont, spänningshuvudvärk, migrän, käkledsbesvär, nackspärr eller nackont, axelbesvär, diskbråck, tennisarmbåge, musarm, ryggskott eller ischias. En naprapat kan även hjälpa till om du har ont i ländryggen, höften, knät eller fotleden.

Syftet med naprapatens behandling är att jobba med rörlighet i muskler samt leder och att minska smärta. Naprapater arbetar med manuell medicin som är ett specialistområde som betyder att de undersöker och behandlar problemen för hand eller med hjälp av vissa instrument. De vanligaste behandlingsmetoderna är mobilisering, manipulation, massage, töjning och ibland även akupunktur.

Har du fått nackspärr och bor i Göteborg?

Nackspärr innebär plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen och ofta är smärtan mer påtaglig åt ena hållet när man vrider på huvudet. Om nackspärren inte behandlas kan den sitta i flera veckor.

Om du har nackspärr kan du kontakta en naprapat i Göteborg så hjälper de till att behandla ditt besvär genom någon av deras behandlingsmetoder. Klicka här för att komma till naprapater i Göteborg som kan hjälpa dig med din nackspärr.

Vad innebär en naprapatbehandling i Göteborg?

En naprapatbehandling inleds alltid med en utredning där naprapaten försöker att hitta orsaken till besväret. Det kan vara stress, dålig arbetsställning, ett felaktigt lyft eller en idrottsskada.

Efter utredningen använder naprapaten den eller de behandlingsmetoderna som bäst ökar rörligheten i muskler och leder och därigenom minskar smärtan. För att förhindra att besvären kommer tillbaka efter behandlingarna arbetar naprapater även förebyggande genom bland annat individuellt anpassade träningsprogram och råd om arbetsställningar.

Här kan du hitta naprapater i Göteborg som finns hos oss på Vården.se!

Vad kostar det att gå till en naprapat i Göteborg?

En naprapatbehandling hos en privat klinik i Göteborg brukar kosta mellan 550-650 kronor beroende på vart du går. På landstingsdrivna kliniker och sjukhus i Göteborg betalar du endast en patientavgift på 200 kronor vid varje besökstillfälle.

Hur många behandlingar du behöver är individuellt och beror på vilken typ av besvär du har och hur länge du har haft besväret. Vanligtvis brukar det behövs tre till fyra stycken behandlingar.

Inget vårdavtal med privata naprapater i Göteborg

De privata naprapatklinikerna som finns i Göteborg har idag inget vårdavtal med landstinget. Det medför att de inte omfattas av landstingets patientavgifter och högkostnadsskydd inom sjukvården. I vissa fall kan du få en remiss från en läkare och då betalar du landstingets patientavgifter.

Vilken utbildning krävs för att bli legitimerad naprapat i Göteborg?

En naprapat går en fyraårig utbildning på naprapathögskolan och praktiserar sedan inom hälso- och sjukvården ett år. Därefter kan de få sin legitimation från Socialstyrelsen. En legitimerad naprapat kan sedan välja att specialisera sig inom olika områden som exempelvis idrotts- eller arbetsskador.

Göteborg erbjuder idag ingen naprapatutbildning utan de som vill utbilda sig till naprapat får söka sig till Naprapathögskolan i Stockholm. Den privata högskolan är den största högskolan i Norden inom avancerad manuell medicin.

Göteborg – Sveriges näst största stad

Göteborg är Sveriges näst största stad och Nordens femte största med cirka 550 000 invånare. Göteborg ligger vid Göta älvs mynning och tillhör både landskapen Bohuslän och Västergötland.

Staden Göteborg blev officiellt en stad år 1621, men namnet började användas några år tidigare och under åren har det funnits olika stavningar av det. I utländska sammanhang, speciellt i det engelska språket, används idag namnet Gothenburg. Det gör Göteborg unikt eftersom den är den enda staden i Sverige som har ett vedertaget engelskt namn.

Genom att använda Vården.se godkänner du att vi använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Läs mer om cookies här.