I Stockholms län ligger snittbetyget för gynekologiska akutmottagningar på 4.75, vilket är bättre än i resten av landet. Vad tycker du om din gynekologisk akutmottagning? Lämna gärna ett omdöme! Det tar bara några få sekunder. Genom att lämna ett omdöme hjälper du andra patienter att hitta rätt vård och bidrar till större transparens och öppenhet kring olika vårdgivare och gynekologiska akutmottagningar i Stockholms län.
Att välja vilken gynekologisk akutmottagning i Stockholms län du ska gå till är inte alltid ett självklart beslut. Det är viktigt att du känner dig trygg med den vårdgivare du väljer. Därför hjälper vi dig jämföra gynekologiska akutmottagningar baserat på vad deras patienter faktiskt tycker.
De gynekologiska akutmottagningar med bästa snittbetyg i Stockholms län på Vården.se är:
Först kände jag mig lite dum för att ha sökt hjälp för nåt jag hade kunnat räkna ut själv. Men efteråt kom jag på att utan magnetröntgen hade jag inte vetat att jag faktiskt inte haft nån blödning i hjärnan, vilket jag o alla runt mig trodde. O MRI fick jag av er o det hjälpte mig oerhört mycket.
– Lotta F., Avd 27, Södertälje sjukhus
Det var så fin och snälla vårdpersonal och har inte sett så rent och fin avdelning på länge. Läkaren var så bra och omtänksam och gjorde inte ont undersökning. Jag tackar från hela mitt hjärta och hoppas ni bli en förebild för alla avdelningar. Har sparat strumporna som fick hjälp och ta på mig från er.
– Parvaneh P., Akutmottagning Gynekologi Huddinge, Karolinska Universitetssjukhuset
Om du behöver hjälp på kvällen eller helgen kan du vända dig till någon av dessa gynekologiska akutmottagningar:
På en gynekologisk akutmottagning arbetar specialister inom gynekologi, som tar hand om akuta gynekologiska besvär. På gynakuten kan du få hjälp med brådskande besvär som rör de kvinnliga könsdelarna och reproduktionsorganen. Det kan handla om till exempel svår och plötslig buksmärta, en oväntad blödning, misstanke om missfall, kraftiga smärtor i bäckenregionen eller misstanke om infektion. Gynakuten kan även hjälpa dig som har komplikationer efter gynekologiska ingrepp eller aborter.
Om du har frågor eller omgående behöver rådgivning angående preventivmedel, sexuell hälsa eller eventuella könssjukdomar, kan du också vända dig till gynakuten för snabb bedömning och rådgivning.
Om du upplever intensiva smärtor, en kraftig och oförklarlig blödning eller andra symptom som orsakar oro bör du åka till gynakuten direkt. En vanlig gynekologmottagning eller en gynekologisk förlossningsavdelning kan också ge råd om när det är lämpligt att söka sig till gynakuten. Det bästa är att ringa och fråga innan man kommer för att vara säker på att man får rätt vård.