Ådernät, även kallat kärlspindlar, är ett vanligt besvär som inte är farligt i sig. Många upplever det dock som kosmetiskt störande. Hos oss på Åderbråcksklinikerna Västerås kan du få hjälp med behandling av ådernät.
Ådernät och åderbråck är inte samma sak. Ådernät består av små, utvidgade blodkärl i hudens allra yttersta lager. De ger inte någon upphöjning av huden, till skillnad från åderbråck. Ådernät känns igen som spindelliknande, blå eller lila missfärgningar. De är helt ofarliga, men många vill behandla dem då de upplever dem som osmickrande.
Ådernät kan bildas av många olika orsaker. Faktorer som till exempel hormonförändringar, graviditet, övervikt eller åderbråck kan ha påverkan. Ådernät kan bildas var som helst på kroppen, men de är vanligast på benen. De försvinner inte av sig själva och blir ofta värre med tiden.
På Åderbråckskliniken behandlas ådernät med hjälp av den mest effektiva metoden, så kallade mikroinjektioner. Behandlingen är oftast okomplicerad. Läkemedlet Aethoxysclerol injiceras med hjälp av en mycket tunn nål i det brustna kärlet, vilket gör att det klibbar ihop och skrumpnar. Efter några veckor är kärlet inte längre synligt.
Injektionerna görs av certifierad specialistsjuksköterska.
Vi rekommenderar att man gör ett ultraljud innan behandlingen. Detta för att utesluta att du har åderbråck, eftersom det ofta uppstår i samband med ådernät. Om åderbråck upptäcks behöver vi behandla det först och främst, för att minska risken för återfall.
Priset på en ådernätsbehandling är ett fast pris per behandling och man ska oftast räkna med att det kan kräva flera behandlingar för att uppnå önskat resultat.
Välkommen till Åderbråcksklinikerna Västerås för behandling av ådernät!