Interpersonell terapi, IPT

Boka tid hos Familjeterapeuterna Syd i Kristianstad för Interpersonell terapi, IPT.

från 200kr
Vid remiss: 200 kr. Utan remiss: 45 minuter: 1125 kr (Paketpris: 4500kr), 60 minuter: 1500 kr (paketpris: 6000 kr), 75 minuter: 1875 kr, 90 minuter: 2250 min

IPT är en strukturerad form av terapi där man främst fokuserar på relationer och vad som kan hända när/om problem och utmaningar uppstår i dessa. Det kan till exempel handla om psykologisk stress, depression eller ångest. Genom att få en större förståelse för sina känslomässiga reaktioner går det även att öka förmågan att hantera sociala sammanhang.

Goda resultat med interpersonell terapi

Man har sett att interpersonell terapi varit en effektiv behandlingsmetod för personer som till exempel lider av:

• Oro och stress
  • Nedstämdhet eller depression
  • Depression under graviditet och efter förlossning
  • Sorg som inte går över

Hur länge pågår terapin?

Interpersonell terapi är en tidsbegränsad behandling, så vid de första besöken bestämmer du tillsammans med din terapeut vilket område ni ska fokusera arbetet kring. Målet är att snabbt kunna koncentrera kraften där den behövs som mest.

Hör gärna av dig till Familjeterapeuterna Syd i Kristianstad om du har frågor om IPT eller om du vill boka tid hos oss!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Familjeterapeuterna Syd i Kristianstad erbjuder.

Kristianstad
Varmt välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Kristianstad! Vi kan erbjuda en rad behandlingsformer med olika inriktningar inom psykoterapin. Till oss kan du till exempel komma om du är i behov av individuell psykoterapi, par- och familjeterapi, familjerådgivning eller stöd- och rådgivande samtal. Vi arbetar med inriktningar som psykodynamisk terapi (PDT) samt kognitiv beteendeterapi (KBT). Vi erbjuder även mindfulness och medicinsk yoga som komplement till behandlingarna. Med ledorden respekt, transparens och glädje Verksamheten bildades av Johan Hagström 2012, som då tog chansen att skapa ett eget vårdbolag med ett behandlingsarbete utifrån ledord som respekt, transparens och glädje. Familjeterapeuterna Syd eftersträvar alltid att kunna erbjuda personligt bemötande, korta väntetider och en välkomnande atmosfär. Hos oss ska både klienter och anställda få möjlighet att utvecklas och växa sig starkare. Vi har breda språkkunskaper och kan också förmedla tolk vid behov. Privata kunder och företag Till oss på Familjeterapeuterna kan du komma som privatkund, men vi har också samarbete med företag. Som privatperson kan du skriva en egenremiss och skicka till oss, där du beskriver dina besvär. Utifrån den gör vi en bedömning och erbjuder sedan en tid. Hälsoval Skåne Familjeterapeuterna Syd är en del av Hälsoval Skåne, vilket innebär att vi arbetar på uppdrag av Region Skåne inom vårdval psykoterapi. Vi kan även ta emot remisser från primärvården i Skåne och erbjuder psykoterapi inom högkostnadsskyddet. Våra mottagningar Familjeterapeuterna har verksamhet på många orter i Sverige. Du hittar oss i: Stockholm - Gamla stan Stockholm - Östermalm, Humlegården Malmö Helsingborg Lund Uppsala Örebro Växjö Nässjö Rättvik Göteborg Kristianstad Vi har även mottagningar utanför Sverige, i: Köpenhamn Fuengirola Barcelona Varmt välkommen till Familjeterapeuterna Syd i Kristianstad!

4.8
1 omdöme
4.8
Nina D.
13 jan, 2023

Vi jobbar här

Ing Marie Andersson
Ing Marie Andersson

Socialpedagog, leg Psykoterapeut, certifierad i sorgbearbetning, aukt Familjerådgivare, Ackrediterad av Region Skåne PDT, Familjerådgivare

Mats Lundgren
Mats Lundgren