Hos Agilokliniken Norrlandsgatan kan vi hjälpa dig när du drabbats av nackspärr. Genom våra behandlingsmetoder kan vi hjälpa dig så att besvären går över snabbare.
Nackspärr kallas det när du har fått plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen. Smärtan är ofta mer påtaglig ut ena hållet, och känns av när du vrider på huvudet. Nackspärr går vanligtvis över av sig själv, men kan sitta i flera veckor, om du inte får behandling.
Nackspärr kan utlösas av olika saker, som till exempel att du suttit med nacken i drag och blivit kall, att du gjort en plötslig rörelse eller att du sovit i en olämplig position. Men ibland kan nackspärr uppstå utan någon uppenbar orsak.
Förutom att du kan få behandling hos oss finns det också saker du kan göra själv för att lindra besvären. Du kan till exempel se till att hålla nacken varm med en halsduk eller en varm dusch. Det kan också bli bättre av att du rör på dig försiktigt, och om smärtan är väldigt stark kan du ta receptfria värktabletter som innehåller paracetamol.
Genom att regelbundet motionera och stärka nackmuskulaturen kan du minska risken för nackspärr. Det är också viktigt att tänka på sin arbetsposition, både på jobbet och privat, och om du ofta vaknar med stel nacke kan det vara en bra idé att se över din kudde.
Välkommen att boka en tid hos oss på Agilokliniken Norrlandsgatan!
Leg. Sjukgymnast
Leg. Naprapat