Behandling av hälsporre

Boka tid hos Agilokliniken Norrlandsgatan för Behandling av hälsporre.

890kr
Barn 15 % rabatt. Student med studentkort: 10% rabatt

Hos Agilokliniken Norrlandsgatan kan du få hjälp om du har fått besvär med hälsporre. Hälsporre uppstår när bindvävsstrukturer i hålfoten överbelastas. Bindväven utgör ett viktigt stöd för foten och belastas varje gång vi står, går eller springer.

Symtom vid hälsporre

Hälsporre känns oftast igen som en känsla av smärta och ömhet i hälen de första stegen som man tar efter stillasittande, till exempel när man kliver upp ur sängen på morgonen. Smärtan sitter ofta under eller på insidan av hälen och kan variera från ett lättare obehag till kraftigt brännande.

Behandling av hälsporre

Hälsporre kan försvinna av sig själv, men det kan ta lång tid, upp till ett år. Hos Agilokliniken kan du få hjälp med behandling för att lindra smärta och snabba upp läkningsprocessen. Vi använder oss av stötvågsbehandling, som är en mycket effektiv metod för behandling av hälsporre.

Vad kan jag göra själv om jag drabbats av hälsporre?

Det finns också saker som du själv kan göra för att lindra om du har fått problem med hälsporre:

• Ha ordentliga skor som passar för dina fötter
  • Skaffa en hälkopp som trycker ihop fettkudden under hälen för avlastning
  • Stretcha ut vadmuskeln (vi kan ge dig tips på bra övningar)
  • Tejpa hälen för ökad stabilitet
  • Undvik träningsformer som löpning och promenader, särskilt på hårt underlag
  • Välj träningsformer som inte belastar hälen, till exempel cykling och simning

Välkommen att kontakta oss på Agilokliniken Norrlandsgatan för mer information eller om du vill boka en tid för behandling!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Agilokliniken Norrlandsgatan erbjuder.

Norrmalm
Välkommen till Agilokliniken på Norrlandsgatan! Agolikliniken startades redan 1991, då under namnet Stockholm/Tumba Naprapat och Idrottsskadeklinik. Grundarna Christer Cromell och Patrik Sundström arbetar fortfarande kvar, och Agilokliniken har växt så den finns på 7 ställen: Stockholm City (Västra Järnvägsgatan och Norrlandsgatan), Södermalm, Slussen, Tumba, Sickla, Arenastaden och Kista. Mottagningen på Norrlandsgatan är den senaste, och följer naturligtvis Agiloklinikens övergripande ambition att ligga i framkant när det gäller teknisk utrustning. Därför är alla kliniker utrustade med stötvågsutrustning och strömmaskiner. Det här kan vi på Agilokliniken Norrlandsgatan hjälpa dig med På Agilokliniken kan du få hjälp med effektiva manuella behandlingar, individuellt anpassade efter just dig. Vi kan också ta fram speciella rehabiliteringsövningar för att hjälpa dig komma tillbaka till ett aktivt liv så snabbt som möjligt - för ingen ska behöva ha ont i onödan! Kvalitet och effektivitet Vi vill alltid erbjuda dig det bästa möjliga behandlingsupplägget, och därför hittar du en mix av personal med allt från 1 till 20 års erfarenhet. Det ger oss en bra kombination av lång erfarenhet och nyare kunskaper, så du kan få den hjälp du behöver. Varmt välkommen att kontakta oss på Agilokliniken Norrlandsgatan om du har några frågor eller vill boka en tid!

Pontus S.
2 feb, 2023
Tommy S.
13 jan, 2023
Googlade vid 08.00 och två timmar senare hade jag en tid bokad. Cornelia utförde magi på min rygg. Återbesök bokat och kan inget annat än att rekommendera dem varmt.

Vi jobbar här

Ola Klackenberg