Varicer

Vad är varicer? Varicer, åderbråck, är en sjukdom som uppstår av förträngningar i blodomloppet. I venerna, blodådrorna på benen, finns de...

Boka tid hos Åderbråcksklinikerna Göteborg för Varicer.

Vad är varicer?

Varicer, åderbråck, är en sjukdom som uppstår av förträngningar i blodomloppet. I venerna, blodådrorna på benen, finns det klaffar som ser till att blodet rinner tillbaka till hjärtat. När klaffarna blir svagare eller venerna slappare, slingar och utvidgar sig venerna och åderbråck uppstår.

När åderbråcken är ytliga syns de som blå, knöliga upphöjningar under huden. I lindriga fall ger inte åderbråck några allvarliga symtom, men med tiden blir en större del av venen synlig. Då kan den ömma vid beröring och huden runt omkring kan klia.

Varför uppstår varicer?

Forskningen visar att kvinnor drabbas oftare än män och att sjukdomen till stor del är ärftlig. Hos kvinnor är det vanligt att åderbråcken uppstår i samband med graviditet, när kroppen är tyngre och den hormonella balansen är förändrad.

Annat som kan påverka risken för att utveckla åderbråck är livsstilsfaktorer som övervikt och brist på motion, liksom försämrad blodcirkulation.

Välkommen till oss på Åderbråcksklinikerna Göteborg!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Åderbråcksklinikerna Göteborg erbjuder.

Inom Vallgraven
Vi erbjuder trygg, skonsam och effektiv behandling Hos Åderbråcksklinikerna Göteborg hittar du alltid erfarna och kunniga specialister. Vi använder oss av de senaste teknikerna som tar bort alla åderbråck på ett effektivt och skonsamt sätt. Om Åderbråcksklinikerna Åderbråcksklinikerna är ledande specialister inom åderbråcksbehandling i Norden och utför över 3000 behandlingar varje år. Idag har vi totalt 22 st kliniker, varav 15 st finns på olika orter i Sverige. Du kan besöka oss i: Stockholm Malmö Göteborg Norrköping Södertälje Gävle Uppsala Karlstad Jönköping Östersund Örebro Västerås Kalmar Halmstad Umeå Varmt välkommen till oss på Åderbråcksklinikerna Göteborg!

4.9
Ingvor L.
24 maj, 2024
Fantastisk
Malin F.
13 apr, 2024
Mycket bra och trevligt bemötande. Fick bra information under ingreppen.