Hälsporre

Boka tid hos Smood Västra Hamnen för Hälsporre.

810kr
Studentpris: 710 kr. Jourpris på helger: 1110kr.

En hälsporre frambringas av en överbelastning av bindvävsstrukturer i hålfoten. Denna bindväv utgör ett viktigt stöd för foten då den belastas när vi står, går och springer.

Finns det några vanliga symtom?

Ett vanligt symtom är känslan av smärta och ömhet i hälen i de första stegen man går efter stillasittande. Exempelvis när man kliver upp ur sängen på morgonen. Smärtan känns ofta under eller på insidan av hälen. Smärtans styrka kan variera från lättare obehag till kraftigt brännande.

Hos oss på Smood kan vi hjälpa dig med dina besvär kring hälsporre. Utan behandling kan det ta upp till ett år för hälsporren att försvinna. Stötvågsbehandling är en lämplig behandlingsmetod som vi använder på vår klinik.

Nedan följer exempel på egenvård för hälsporre:

• Se till att du har ett par ordentliga skor som passar dina fötter. Det finns en speciellt utformad hälkopp att lägga i skorna som trycker ihop fettkudden under hälen vilket kan ge avlastning.

• Stretching av vadmuskel. Rådgör gärna med oss för tips på bra övningar.

• Tejpning (för att ge stabilitet).

• Undvik träningsformer som löpning och längre promenader, framförallt på hårt underlag. Ersätt istället den träningen med cykling och simning där hälen inte utsätts för belastning.

Går det att förebygga en hälsporre?

Att se över sina skor är det första man kan göra. Se också till att alltid värma upp och varva ner ordentligt i samband med träning.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Smood Västra Hamnen erbjuder.

Västra Hamnen
Välkommen till Smood Västra Hamnen! Smood har två mottagningar i Malmö, på Föreningsgatan och i Västra hamnen. Här hjälper vi dig med allt som muskler och leder kan ställa till med. Hos oss arbetar tre legitimerade naprapater med mångårig erfarenhet. Vi är duktiga på att se hela kroppen och den bakomliggande orsaken till dina besvär. Smood hette tidigare Naprapatlandslaget. Vårt mål är att få dig smärtfri – inte bara för stunden, utan för all framtid. Vi behandlar bland annat besvär såsom: Nackspärr Ryggskott Hälsporre Tennisarmbåge Huvudvärk Löparknä Välkommen till oss på Smood i Västra Hamnen!

4.8
Lotten
26 sep, 2018
Gått till Malou. Grymt kunnig och duktig!
4.8
Tobias