Nackspärr

Boka tid hos Smood Västra Hamnen för Nackspärr.

810kr
Studentpris: 710 kr. Jourpris på helger: 1110kr.

Nackspärr innebär plötslig smärta och stelhet i nackmuskulaturen. Ofta är smärtan mer påtaglig åt ena hållet när man vrider på huvudet. En nackspärr kan sitta i flera veckor.

Vad kan orsaka nackspärr?

En orsak kan vara om man har suttit med nacken i direkt vinddrag och blivit kall om den. Den kan också utlösas av en olämplig sovposition eller om man har gjort en allt förhastad rörelse med nacken. Ibland behöver nackspärr inte ha någon påtaglig orsak.

Om du har nackspärr och vill att den ska försvinna snarast möjligast kan vi på Smood hjälpa dig med det genom våra behandlingsmetoder.

Vad kan jag själv göra om jag har fått nackspärr?

• Se till att hålla din nacke varm. Förse gärna nacken med en halsduk eller en vetesäck som man kan värma i mikron. En varm dusch kan också göra nacken gott.

• Det är bra att röra på sig om man har fått nackspärr, dock med viss försiktighet.

• Receptfria värktabletter innehållande Paracetamol bidrar också till minskad smärta.

Finns det något jag kan göra för att förebygga nackspärr?

Regelbunden motion och stärkt nackmuskulatur kan minska risken för nackspärr. Att tänka på sin arbetsposition, både på jobbet och privat, är också viktigt. Om man ofta vaknar med stel nacke kan man behöva se över sin kudde.

Välkommen att kontakta oss för mer information!

Letar du efter något annat? Se vilka fler tjänster som Smood Västra Hamnen erbjuder.

Västra Hamnen
Välkommen till Smood Västra Hamnen! Smood har två mottagningar i Malmö, på Föreningsgatan och i Västra hamnen. Här hjälper vi dig med allt som muskler och leder kan ställa till med. Hos oss arbetar tre legitimerade naprapater med mångårig erfarenhet. Vi är duktiga på att se hela kroppen och den bakomliggande orsaken till dina besvär. Smood hette tidigare Naprapatlandslaget. Vårt mål är att få dig smärtfri – inte bara för stunden, utan för all framtid. Vi behandlar bland annat besvär såsom: Nackspärr Ryggskott Hälsporre Tennisarmbåge Huvudvärk Löparknä Välkommen till oss på Smood i Västra Hamnen!

4.8
Lotten
26 sep, 2018
Gått till Malou. Grymt kunnig och duktig!
4.8
Tobias