Vi på Access Rehab Karlskrona hjälper dig att behandla nackspärr.
Nackspärr kännetecknas av smärta och stelhet i nacken. Huvudet är ofta svårt att vrida, eller att luta framåt eller bakåt. Det kan beskrivas som att nacken “låser sig”. Nackspärr är inte alls farligt, men det kan kännas väldigt obehagligt och din rörlighet blir tillfälligt begränsad. Besvären kan uppstå av flera anledningar, men ofta handlar det om att man gör en specifik rörelse, som till exempel en vridning. Du kan också få nackspärr om du suttit i drag eller sovit i en konstig ställning.
Nackspärr försvinner oftast av sig själv, men det kan ändå vara bra att få behandling. Du kan få hjälp med att lindra den akuta smärtan och påskynda läkningen. Hos Access Rehab Karlskrona kan vi hjälpa dig med smärtlindring och komma med svar på varför besvären uppstått. På så sätt kan vi också hindra att din nackspärr återkommer längre fram. Ett tips på vad du själv kan göra, är att hålla nackmusklerna varma och att mjuka upp muskulaturen med försiktiga rörelser.
Välkommen att boka besök hos Access Rehab Karlskrona, så hjälper vi dig med din nackspärr!