Trappa ner rökningen i sommar!

ANNONS. Innehåll från Nicotinell

Under semestern vill du kanske bara slappna av för att ta nya tag i höst med träning, nyttigare mat och att sluta röka. Men för att ge dig själv så goda förutsättningar som möjligt kan du dra ner på rökningen redan nu!

1 juli 2017 kl 10:11

Trappa ner på rökningen med Nicotinell

 

Varför trappa ner med Nicotinell?

Med Nicotinell kan du få hjälp att trappa ner rökningen. Många tror att det är lika farligt att använda nikotinläkemedel som det är att röka, men sanningen är att det är gifterna i cigarettröken som orsakar de flesta skadliga effekterna – inte nikotinet.

Nicotinells nikotinläkemedel kan ge dig en anpassad mängd nikotin som hjälper dig att kontrollera de fysiska abstinenssymtomen när du ska sluta röka. Mängden på ditt nikotinintag kontrolleras och du kan gradvis minska beroendet så att du bryter din vana. Beroende på hur mycket du röker rekommenderas olika varianter av Nicotinell som passar just ditt behov.

Att sluta tvärt ökar risken att falla tillbaka

Forskning har visat att de som slutar röka tvärt, även om de lyckas med den metoden, har lättare att falla tillbaka i gamla mönster. Eftersom rökning inte bara innebär ett beroende av nikotin utan också består av ett starkt invant beteendemönster som skapats kring rökningen, så är det ofta även svårt att sluta just på grund av det. Därför är det en bra idé att successivt fasa ut rökningen och vad kan passa bättre än att börja i lugn och ro under semestern?

Trappa ner på rökningen

 

Byt till en bättre vana redan nu!

Ibland är det lättare att bryta en vana om du ersätter den med en ny. Fundera på vad du kan ersätta cigaretten med när suget slår till, och då helst med en bra vana förstås. Det kan till exempel vara att tugga tuggummi, dricka en kopp te, äta ett mellanmål, gå en promenad eller ringa en vän.

Men för att få hjälp på vägen har många nytta av att trappa ner med hjälp av nikotinläkemedel. Testa själv att sluta med hjälp av Nicotinells sugtabletter eller tuggummin!

Nicotinell

Nicotinell Mint 2mg tuggummi och Nicotinell Mint 1 mg sugtabletter med nikotin är receptfria läkemedel som används för rökavvänjning. 18 års åldersgräns. Gravida rökare rekommenderas att sluta röka helt utan nikotinersättning. Läs bipacksedeln noggrant. Se även www.nicotinell.se. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com.

Faktaruta

Fakta om cigaretter och rökning:

  • Varje år orsakar rökning nära 7.000 dödsfall i Sverige.
  • Passiv rökning dödar varje år närmare 500 personer.
  • En rökare (ett paket om dagen) har 15 gånger högre risk att få lungcancer.
  • Nyfödda barn till rökare väger i snitt 150-300 gram mindre än andra.
  • I en cigarett finns det mer än 50 cancerframkallande ämnen och flera giftiga tungmetaller.

Källa: Hjärt-Lungfonden