Årets nyårslöfte: Bli rökfri

ANNONS. Innehåll från Nicotinell

Många ser det nya året som en nystart och en kick till att äntligen bli av med cigarettberoendet. Har du motivationen och viljestyrkan kan du nu tillsammans med Nicotinells 7 Keys to Quit lyckas.

1 januari 2017 kl 09:41

Nicotinell - Bli rökfri

 

7 Keys to Quit är en metod med tips och strategier som hjälper dig att hantera både rökbegäret och gamla rökvanor, så att du kan bli rökfri på riktigt. Metoden bygger på beteendevetenskap och många av råden kommer från studier om hur man hanterar beroende och hur man kan ändra sitt beteende så effektivt som möjligt.

När du ska bli av med ditt cigarettberoende finns det två olika metoder: att sluta tvärt eller trappa ner. Oavsett vilken du väljer har Nicotinells sju nycklar verktygen du behöver för att klara det.

Nicotinell - Sluta röka

 

Vad innebär 7 Keys to Quit?

Metoden 7 Keys to Quit fokuserar på varje persons individuella resa mot ett rökfritt liv. Det kan nämligen finnas flera faktorer som hjälper dig att besegra vanan, men det är inte alltid lätt att komma ihåg dem när du kämpar mot abstinensen. 7 Keys to Quit hjälper dig att överblicka och hantera alla svårigheter med att sluta röka. Varje nyckel hjälper dig att hantera det som är jobbigt, och du väljer själv vilken kombination av nycklar som passar just dig bäst för att bli rökfri i din egen takt.

För att komma igång med nyårslöftet kan du skapa din egen personliga 7 Keys to Quit Produktguide. Den hjälper dig att ta rätt produkt i rätt mängd, vilket ökar dina chanser att bli rökfri. Så ladda ner Nicotinells kostnadsfria app för att skapa dig en produktguide och jobba mot ett rökfritt 2017!

Nicotinell (nikotin) är ett receptfritt läkemedel som används för rökavvänjning. 18 års åldersgräns. Gravida rökare rekommenderas att sluta röka helt utan nikotinersättning. Läs bipacksedeln noggrant. Se även www.nicotinell.se. GlaxoSmithKline Consumer Healthcare A/S, se.gsk.com.se.gsk.com

Faktaruta

Fakta om cigaretter och rökning:

  • Varje år orsakar rökning nära 7.000 dödsfall i Sverige.
  • Passiv rökning dödar varje år närmare 500 personer.
  • En rökare (ett paket om dagen) har 15 gånger högre risk att få lungcancer.
  • Nyfödda barn till rökare väger i snitt 150-300 gram mindre än andra.
  • I en cigarett finns det mer än 50 cancerframkallande ämnen och flera giftiga tungmetaller.

Källa: Hjärt-Lungfonden