Hos oss får du stöd i din rehabilitering
Du är välkommen att kontakta oss för rehabilitering om du har en sjukdom, skada eller andra besvär som påverkar din förmåga att fungera i vardagen. Rehabilitering handlar om att ge dig rätt stöd för att återfå eller bibehålla din fysiska, psykiska, sociala och existentiella förmåga.
Målet är att du ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt och vara delaktig i samhället.
Vi ser till hela dig – inte bara en enskild diagnos. Vi samarbetar med olika yrkesgrupper inom hälso- och sjukvården för att du ska få ett så bra stöd som möjligt. Vårt arbete bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Vi deltar också aktivt i det nationella arbetet med riktlinjer och kvalitetsutveckling inom vården.
Du kan möta oss digitalt via telefon, videosamtal eller genom fysiskt besök.
Väntetid till specialist kan skilja mycket beroende på väg in. Här får du en neutral guide till vårdgarantin (0–3–90–90), fritt vårdval och praktiska steg som ofta kan korta väntan.
Från 1 juli 2026 ska du som får kommunal hälso- och sjukvård kunna få medicinsk bedömning vid behov även kvällar, nätter och helger. Här får du konkreta råd, rättigheter och frågelistor för hemsjukvård och särskilt boende.
Cancerbehandling kan bestå av operation, strålning, cytostatika, immunterapi och hormonbehandling. Här får du veta hur det går till, vad det kostar och när du ska söka vård.
En av de största anledningarna till att människor väntar för länge med att söka hjälp är skammen, känslan av att man borde kunna lösa det själv. Men forskningen är tydlig. Övervikt och fetma är komplexa tillstånd som påverkas av genetik, hormoner, sömn, stress, mediciner och livssituation.