Diabetesmottagning Alingsås logo

Diabetesmottagning Alingsås

Från vecka 22 till och med vecka 33 2025 har vi låg bemanning och har därför svårt att bemanna vår telefontid alla dagar i veckan. Kontakta oss i första hand via 1177 och i andra hand via telefon.

På diabetesmottagningen behandlar vi i första hand patienter med typ 1-diabetes. Mottagningen fungerar som remissinstans för andra patienter med svårreglerad, insulinbehandlad diabetes samt som konsulter för inneliggande patienter och andra vårdgivare. Vi har även en diabetesfotmottagning (läkare, fotterapeut, ortoped och ortopedingenjör) för svårläkta diabetesfotsår. För att komma till oss behöver du en remiss från en annan vårdgivare, till exempel din läkare på vårdcentralen. Vid ditt besök hos oss: På mottagningen följer vi upp din blodsockerbehandling. Vi söker efter och behandlar andra riskfaktorer för diabeteskomplikationer samt följer och behandlar de komplikationer du som patient kan drabbas av (till exempel gällande ögon, njurar eller nerver). Vi som arbetar här: På mottagningen arbetar läkare, diabetessjuksköterskor, dietist, fotterapeut, kurator och sekreterare.

Informationen uppdaterades 09:29 - 26 maj, 2025

Här kan du se omdömen som Diabetesmottagning Alingsås har fått i Nationella Patientenkäten.

Diabetologi, Dietistverksamhet, Medicinsk fotvård