Vårdcentralen Nordstan logo

Vårdcentralen Nordstan

Information angående strejkvarsel – så påverkas verksamheten Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk för deras medlemmar, huvudsakligen undersköterskor. Om parterna inte kommer överens utbryter strejk klockan 07.00 måndagen den 16 juni. Om strejk bryter ut kommer bland annat tillgängligheten på vårdcentralen att påverkas och vårdbesök bokas om. Vi förbereder nu arbetet för kommande veckor och på grund av strejken börjar vi nu att av- och omboka patientbesök samt hänvisa till andra vårdcentraler i området. Planeringen innebär alltså att vår tillgänglighet kommer att påverkas samtidigt som vårdbesök planeras om. Som patient får du separat information om ditt, eller dina, besök påverkas. Vi ber om överseende med situationen och vi gör vårt allra bästa för att vården inte ska påverkas. Vid akuta ärenden hänvisar vi som vanligt till 112.

Allmänmedicinsk mottagning. Akuttider samt tider för kontroller/utredning av kroniska sjukdomar som t ex hjärt/kärl-sjukdomar, astma, kol och diabetes. Samtalsmottagning för befrämjande av psykisk hälsa. Barnavårdscentral Vid akut sjukdom utanför ordinarie öppettider, kontakta sjukvårdsrådgivningen på 1177. För rådgivning/tidsbokning på Jourcentralen Källstorp,Trollhättan, telefonnummer till sekreteraren på Jourcentralen 0520-83382.

Informationen uppdaterades 07:52 - 12 jun, 2025

Här kan du se omdömen som Vårdcentralen Nordstan har fått i Nationella Patientenkäten.

Vårdcentral (BT), Allmänmedicin, Provtagningsverksamhet, öppen vård, Vaccination mot covid-19

Vårdcentralen Nordstan i Vänersborg får generellt positiva omdömen för sitt bemötande och en bra atmosfär. Läkare förklarar behandlingar tydligt och gör patienter delaktiga i vårdbesluten. Dock finns det upprepade klagomål kring telefonväxelproblem och bemötandet från vårdpersonal. Några lyfter även fram brister gällande handhygien samt fördröjningar i receptförnyelser som områden för förbättring.
Gott bemötande och engagemang
Bra atmosfär på vårdcentralen
Läkare förklarar förståeligt
Problem med telefonväxel
Bristande bemötande från personal
Fördröjningar vid receptförnyelser
Brister i handhygien vid provtagning
kroniska sjukdomar, psykologisk hälsa, barn
*Sammanfattat från Nationell patientenkät (92), Google (8) & Facebook (1).

Malin Å.
5 nov, 2024
Juu H.
28 jun, 2023
Överskattad VC, varken sämre eller bättre än andra VC.