Vår vårdcentral ligger mitt på Göteborgs paradgata och här möts du av ett härligt team av läkare, sjuksköterskor, psykologer, kuratorer och många fler. Vi finns här för dig och dina nära.
Hos oss kan du inte bara få hjälp när du är sjuk utan även rådgivning och samtal kring till exempel diabetes, astma/KOL och psykisk hälsa. Vi har även en mottagning för ungas psykiska hälsa där barn och unga mellan 6-18 år kan få råd och stöd kring psykiska besvär.
Under samma tak som vårdcentralen hittar du även vårt BVC där du kan få råd och stöd i ditt föräldraskap. Nu har vi även öppnat vårt nya rehab där du är varmt välkommen att besöka vårt team av arbetsterapeuter och fysioterapeuter! Hos oss får du rehabilitering med ett helhetsperspektiv.
Välkommen till Kvarterskliniken Lorensberg!
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
82.3av 100
Helhetsbetyg 2024
±10.9 konfidensintervall
47 svar (42% svarsfrekvens)
79.5 nationellt medel (41% svarsfrekvens)
Dimensioner
Helhetsintryck83.4±10.8Medel 80.1
Emotionellt stöd69.1±16.5Medel 76.6
Delaktighet och involvering78.1±12.2Medel 79.8
Respekt och bemötande82.8±10.8Medel 85.5
Kontinuitet och koordinering81.9±11.1Medel 72.6
Information och kunskap78.7±12.0Medel 76.5
Tillgänglighet88.6±9.1Medel 82.6
Markering visar nationellt medelvärde.
Kvarterskliniken Lorensberg har fått blandade omdömen där vissa upplever positivt bemötande från sjuksköterskor och reception. Andra har dock påpekat att tillgängligheten är dålig och bemötandet bristfälligt, vilket påverkat upplevelsen negativt. Många rapporterar om långa väntetider och svårigheter att boka tid. Vissa uppskattar dock förbättringar och det finns positiva kommentarer om specifika tjänster.