Lågtröskelmottagning Gävleborg

Lågtröskelmottagningen finns för dig som är 18 år eller äldre och injicerar droger intravenöst. Här kan du byta dina sprutor och kanyler (sprututbyte). Du kan också få vissa tillbehör, såsom brännkoppar, filter och alkoswab. För att få tillgång till vår service måste du skriva in dig. Du behöver då svara på några frågor, ta blodprover för hepatit (gulsot) och hiv. Hos oss kan du få råd och stöd...
Lågtröskelmottagning Gävleborg

Hos oss kan du få råd och stöd i samtal till drogfrihet, provtagning samt vaccination för hepatit A och B. Du kan även bli behandlad mot kronisk hepatit C.

Du har möjlighet att träffa läkare och barnmorska på mottagningen enligt överenskommelse med personalen. Du kan också få hjälp med kontakt till beroendevård, socialtjänst, infektionsmottagningen med flera.

Du som är inskriven här kan också hämta Naloxon, ett läkemedel mot överdos.

All personal har tystnadsplikt. Det kostar inget att besöka oss.

Informationen uppdaterades 11:19 - 6 maj, 2025

Drop-in-tider