Välkommen till Vårdcentralen Lerum! Du hittar oss mitt i centrala Lerum. Hos oss får du träffa specialister i allmänmedicin samt duktiga utbildningsläkare. Vi har en distriktssköterskemottagning med specialutbildade sköterskor inom bl a astma, diabetes och hjärtsjukdom. På vår samtalsmottagning arbetar psykolog och kurator. Rådgivning och tidsbokning sker via telefon 0302-55120. Vårdcentralschef Björn Widell När mottagningen har stängt hänvisar vi till Alingsås jourcentral.
Nationella Patientenkäten
Resultat från nationell patientundersökning
79.7av 100
Helhetsbetyg 2024
±7.3 konfidensintervall
118 svar (43% svarsfrekvens)
79.5 nationellt medel (41% svarsfrekvens)
Dimensioner
Helhetsintryck80.8±7.4Medel 80.1
Emotionellt stöd78.1±9.3Medel 76.6
Delaktighet och involvering82.3±7.3Medel 79.8
Respekt och bemötande86.6±6.2Medel 85.5
Kontinuitet och koordinering73.3±8.2Medel 72.6
Information och kunskap76.4±7.7Medel 76.5
Tillgänglighet80.6±7.1Medel 82.6
Markering visar nationellt medelvärde.
Närhälsan Lerum Vårdcentral erbjuder ett gott bemötande och har specialister inom allmänmedicin som kan ge kvalificerad vård. Trots att personalen ofta är trevlig, har många upplevt problem med att boka tider och upplever långa väntetider. En del recensenter uttrycker också oro kring bristen på yngre vårdpersonal. Vårdcentralen har också hamnat efter i att aktivt informera om tobaksvanor, vilket är en viktig hälsoaspekt.
Svår tidbokning
Tillgång till kurator/psykolog
Långa väntetider (alla)
Begränsad tobaksvanor information
allmän vård, diabetes, hjärtsjukdom
*Sammanfattat från Google (5) & Nationell patientenkät (106).
Svår tidbokning
Tillgång till kurator/psykolog
Långa väntetider (alla)
Begränsad tobaksvanor information
allmän vård, diabetes, hjärtsjukdom
*Sammanfattat från Google (5) & Nationell patientenkät (106).